Maahan pudonnut leipä - Fingerpori rautalangasta 21.4.2018


Kun kollega ihmettelee kuinka Heimo syö maahan pudonnutta leipää, luulisi tämän tarkoittavan, että leipä on äskettäin tippunut Heimolta maahan, mistä Heimo on poiminut sen. Osoittautuu kuitenkin, että leipä onkin pudonnut avaruudesta Maa-planeetalle.

10 kommenttia:

 1. Miksi avaruuskävelyllä aluksen ulkopuolella olevalla astronautilla olisi leipä mukanaan? Ja miten kiertoradalla olevan avaruusaluksen korkeudelta pystyisi leipä lähtemään putoamaan maata kohti. Silloinhan astronautinkin pitäisi olla putoamassa maata kohti eikä yhdyskaapeli löysällä, ja avaruusaluksen pitäisi käyttää moottoreitaan pysyäkseen radallaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuista muista en osaa sanoa, mutta kyllähän Maassakin tulee ulkoillessa aina nälkä, niin miksei sitten avaruuskävelylläkin? Nehän taitavat kestääkin useita tunteja?

   Poista
  2. Puhumattakaan siitä, että miksi tunteja aiemmin tapahtunut asia on myöhemmässä kuvassa ja miksi noiden hirveästi epämuodostuneiden ja keskeltä katkenneiden ihmisten ( ? ) puhe on tuollaisissa kuplissa leijumassa tekstin muodossa ja miten puhuminen luonnistaa samalla kun syö leipää. Putosikohan se edes voipuoli alaspäin...

   Poista
  3. 1: Ehkä astro/kosmonautti otti leivän ulos saadakseen siitä matkamuiston, jonka voi sitten vaikka myydä "avaruudessa käyneenä" (tietenkään hän ei voisi syödä sitä riisumatta kypärää).

   2: Ehkä "tunteja aiemmin" tarkoittaakin että 10000 tuntia aiemmin. Ennen pitkää ilmanvastus alentaa leivän rataa ja lopulta se putoaa maan pinnalle jos ei pala ilmakehässä. Toisaalta alus voi olla vaikka aliorbitaalisella radalla, vaikka silloin tuskin tehtäisiin avaruuskävelyä.

   Poista
 2. Onko otettu huomioon suhteellisuusteoria ajan ilmauksissa? Liikkeessä olevan leivän kello on eri ajassa kuin maanpäällä sen putoamista odottavan. Toisaalta, yleisen suhteellisuusteorian mukaan maan painovoima aiheuttaa suuremman eron kelloissa toiseen suuntaan. Yhteistulos kuitenkin jopa mikrosekuntien luokkaa, joten tässäkin suhteessa olis kaivattu lisää todemmukaisuutta sarjakuvaan.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Ja vielä että leipä on pitänyt napata suoraan ilmasta, muutenhan se olisi pudonnut Maahan pudotessaan maahan. En oikein usko että kukaan tähän pystyisi, joten todenmukaisuutta olisi kaivattu tässäkin suhteessa. Nyt pitäis kyllä Jarlan vähän ryhdistäytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihan käsitä mitä tarkoitat. Fingerporin käyttämässä fontissa ei ole eroa isoilla ja pienillä kirjaimilla, joten sanat "maa" ja "Maa" näyttävät ihan samalta.

   Ja jos pilkkua ruvetaan viilaamaan, leipä on voinut pudota maanpinnan sijasta vaikka pöydälle tai talon katolle, siis "Maahan" muttei "maahan".

   Poista
 5. Juuri tuota tarkoitan. Ja jos "pöydälle" putoaa niin putoaa tod näk voipuoli ylöspäin, jolloin "maahan" pudotessa myöskin putoaa "Maahan" voipuoli alaspäin, joten sitä ei voi "syödä"

  VastaaPoista
 6. Voisihan se leipä olla myöskin vaikka kolmannesta kerroksesta maahan pudonneen leipä.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.