Ei sisäänpääsyä - Fingerpori rautalangasta 31.8.2018


Allan saa tehtäväkseen laittaa klubin ovelle kyltin joka kertoo, että tänä iltana sisäänpääsystä ei tarvitse maksaa mitään. Allan kirjoittaa kylttiin "ei sisäänpääsyä", mikä karkoittaa kaikki asiakkaat, sillä kyltistä voisi luulla että baari on kiinni, tai ainakaan kyseisestä ovesta ei saa kulkea sisään. Allanin sanavalinta on kuitenkin osittain looginen, sillä jos kyltissä tavallisesti lukisi "sisäänpääsy 5e", voisi "ei sisäänpääsyä" tarkoittaa myös ilmaista sisäänpääsyä.

7 kommenttia:

 1. No ei kyllä ole looginen, eikä mitenkään perusteltu kyltti. Tuota kylttiä ei voi käsittää niin, että sisäänpääsy olisi vapaa. Varsin huono.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkinlaista kielen rappeutumista; ontelolaatasta on tullut ontelo, diesel-öljystä diesel, reisitaskuhousuista reisitaskut, farmarihousuista farmarit jne. Tämän paradigman mukaan voisi ajatella,että sisäänpääsymaksu = sisäänpääsy :f

   Poista
 2. Olisko vuoden huonoin, ja vielä lukijan ehdotus..

  VastaaPoista
 3. Koko "vitsi"hän perustuu siihen että Tuota kylttiä ei voi käsittää niin, että sisäänpääsy olisi vapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vitsi on siinä, että typerä työntekijä tekee työnsä täysin pieleen, niin, ettei sitä pysty mitenkään järjellisesti perustelemaan?

   -Joku on keksinyt tän stripin idean kännissä kapakassa, ja Jarlalta on mennyt heikompikin juttu läpi.

   Poista
 4. Kyllähän puhekielessä sanotaan juuri noin, ainakin vähävaraisena opiskelijana itsekin saatoin sanoa: "A:han on vitosen sisään, mennään baariin B, kun sinne ei ole sisäänpääsyä". Kaikki kyllä ymmärtävät tämän "väärän" lauseen siinä kontekstissa oikein.

  Mutta joo, eipä tämä kovin hyvä Fingerpori ollut.

  VastaaPoista
 5. Siis "väärän" virkkeen, ei lauseen...

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.