Hiljaista tietoa - Fingerpori rautalangasta 27.1.2015


Tämän päivän Fingerporissa Allan Kurma on siirtynyt kaupungin hommiin ja hän norkoilee vanhan työntekijän kanssa juopottelemassa kesken työpäivän. Työnjohtajan saapuessa paikalle ja ihmetellessä mitä tapahtuu, Allan kertoo, että hänelle siirretään "hiljaista tietoa".

Hiljaisella tiedolla tarkoitetaan sellaista tietoa, jota on vaikea selittää sanallisesti. Stripissä esiintyvään työyhteisöön liittyen hiljainen tieto voi olla esimerkiksi kokemusta, toimintatapoja, tai sellaista vakiintunutta kulttuuria johon ei kiinnitetä huomiota. Stripin huumori perustuu siihen, että kaupungin työntekijöille on stereotyyppistä toimintaa laiskotella ja tehdä työtä erittäin tehottomasti. Tämä ei kuitenkaan ole mikään virallinen työohje tai asia, joka opetettaisiin uudelle kaupungin työntekijälle. Sen sijaan kokeneempi kollega näyttämällä laiskaa esimerkkiä ja tarjoamalla ryyppyä kesken työpäivän perehdyttää Allania työhön hiljaisen tiedon kautta.

Eli vielä lyhyemmin rautalangasta: Stripin huumori syntyy siitä, että siinä naureskellaan kaupungin työmiesten stereotyyppiselle tehottomuudelle ja hauska kontrasti saadaan käyttämällä ilmiöstä hienostelevaa termiä.

Tykkäämällä tästä Rautalankapori-päivityksestä Rautalankaporin Facebook-sivulla voit osallistua kahden kovakantisen Fingerpori-kirjan arvontaan! Palkinto sisältää uunituoreen Fingerporin ruokakirjan ja Fingerpori Heräämisoppaan. Katso tarkemmat tiedot arvonnasta ja palkinnoista tästä!


2 kommenttia:

  1. "Tieto" on perinteinen kiertoilmaisu pimeällä viinapullolle; peräisin kyselystä: "Onks tietoo?" Tuppisuuna sitten passaillaan sitä flindaa -> siirretään hiljaista tietoa.

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.