Jeesus temppelissä - Fingerpori rautalangasta 27.1.2018


Kun Jeesus riehuu temppelissä huutaen, että hänen isänsä kodista ei saa tehdä markkinapaikkaa, no tulkinta raamatullisestikin se, että Jeesus ei halua Jumalan kotina toimivan kirkkorakennuksen olevan markkinapaikka. Osoittautuu kuitenkin, että Jeesus raivoaakin väärässä paikassa, sillä hänen (maallisen) isänsä koti onkin temppelin viereinen rakennus.

7 kommenttia:

 1. Annapas uus seliys, Jeesuksen "maallinen" isä asui ihan eri kaupungissa.
  Itse lähtisin siitä, että "taivaallinen" isä asusti viereisessä rakennuksessa sikäli, että tässä ollaan jossakin temppelin esipihalla, kun sen sijaan "kaikkein pyhin" sijaitsi siinä lähistöllä suljettujen ovien ja esiripun takana.
  Temppeliä ei saa ajatella nykyaikaisena kirkkorakennuksena, se oli suurin piirtein jalkapallokentän kokoinen aidattu alue eri pihoineen joista ulommaiseen oli turisteillakin pääsy!

  VastaaPoista
 2. 1. anonyymin kommentista tulee mieleen Aku Ankka -lehden palstalle lähetetyt lukijakirjeet, joissa korjataan Tupun, Hupun ja Lupun lakkeja "oikean" värisiksi. Sarjakuvat EIVÄT OLE TOTTA! Haloo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mutta sen vitsin pitäisi olla johdettavissa jostakin todellisuudesta

   Poista
 3. Anonyymi 29. tammikuuta 2018 klo 10.32 - Kommenttisi edellyttää, että Jarla tietäisi tai välittäisi noista yksityiskohdista ja sen lisäksi että Jarla olettaisi keskivertolukijan tietävän kaiken kertomasi. Ja vasta sitten vitsi - mikä se sitten lieneekään - toimisi.

  Itse lähden siitä olettamuksesta, että Rautalaka on oikeassa ja vitsi on huono.

  Ps. eikö sinua vaivaa, että henkilöt puhuvat suomea ? ;)

  VastaaPoista
 4. Minusta strippi on hyvä juuri siksi, että se on monitulkintainen. Jeesus-hahmon isä voi olla joko Jumala tai joku ihminen. Ja niinkin, että Jeesus voi itse pitää itseään Jumalan poikana, ja keskustelukumppani puhua ihmisestä. Tai molemmat puhuvat Jumalasta.

  VastaaPoista
 5. Jeesuksen isä oli Gabriel-niminen kulkumies, joka laittoi myös Jeesuksen äidin, Marian, tädin raskaaksi. Legendan siiville kohottuaan kulkumies rankattiin peräti arkkienkelin arvoon.

  Lähde: Vesa Manninen

  VastaaPoista
 6. Ei juutalainen temppeli ole mikään "kirkkorakennus".

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.