Poika kirjoittaa ensi keväänä - Fingerpori rautalangasta 19.3.2018


Kun rouva Homelius kertoo poikansa kirjoittavan ensi keväänä, hän tarkoittaa pojan kirjoittavan ylioppilaaksi. Heimo kuitenkin tulkitsee hänen tarkoittavan, että poika aikoo oppia kirjoittamaan keväällä, ja siksi kysyy miten pojalta sujuu lukeminen.

4 kommenttia:

 1. Heimon kommentti voi olla ihan hyvin tarkoittaa sitäkin, että hän ymmärtää pojan kirjoittavan ylioppilaskirjoitukset keväällä, ja hän kysyy miten kirjoituksiin valmistautuminen lukemalla sujuu. Tällöin kyseessä on aivan tavallinen kahvipöytäkeskustelu, ja väärinymmärrys tapahtuu ainoastaan stripin lukijoiden päässä. Koska Fingerporin lukijat osaavat odottaa kaksoismerkityksiä ja sanaleikkejä, he näkevät niitä sielläkin, missä niitä ei välttämättä ole.

  Tosin olen itsekin sitä mieltä, että Jarla on todennäköisesti tarkoittanutjuuri rautalanganvääntäjän selittämää tulkintaa, mutta tuli vain mieleeni, siivotessani.

  VastaaPoista
 2. mieli kannattaisikin siivota säännöllisin välein, esim. 1 kerta/elämä, kun nämä vitsiniekat saastuttavat sen kaksimielisyyksillä, mielettömyyksiä mainitsemattakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan! Hyi mihin kamalaan syntiin syyllistyykään jokainen vitsailija! Saastuttavat tämän vakavahenkisen maailman - seinää vasten vaan jokainen, joka kerrankin nauraa!

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.