Fingerpori 22.4.2014 - Asko ottaa siilin


Asko Vilenius kertoo ottaneensa siilin. Vitsi on siinä, että siilin ottaminen voi eri yhteyksissä tarkoittaa eri asioita. Parturissa puhutaan siilin ottamisesta, kun leikataan hiukset aivan lyhyiksi. Sen sijaan lemmikkikaupasta voi ottaa siilin ostamalla sen lemmikiksi. Lisäksi kun kyseessä on perversseistä vitseistä tunnettu Asko Vilenius, siilin ottamisen voi tulkita tarkoittavan myös siilin astumista.

Lisäys: Vielä selvennyksenä astuminen tarkoittaa eläimen siittämistä. Asko Vileniuksen tunteva Fingerporin lukija voisi siis ensimmäisen kuvan perusteella luulla siilin ottamisella tarkoitettavan seksiä siilin kanssa, mutta kaksimielinen tulkinta paljastuukin vastoin oletuksia vääräksi.

14 kommenttia:

 1. Mielestäni vitsi on ennen kaikkea siinä, että kun vakituinen Fingerporin lukija tajuaa ensimmäisen ruudun kaksimielisyyden, niin toisessa ruudussa se käännetäänkin päälaelleen, eli ns. normaaliksi merkitykseksi. Oman Fingerpori-lukeneisuuteni perusteella muut hahmot ovat melko lailla sokeita Asko Vileniuksen kaksimielisyyksille, joten en usko Heimon varmistavan Askolta, että hän ei sekaantunut eläimiin, koska se ei tule hänelle mieleen.

  VastaaPoista
 2. Täh? Tässähän ihan selvästi viitattiin siihen että siilikampaus otettiin alapääkarvoitukseen. En ymmärrä miten tähän saahaan sotkettu lemmikkieläinkauppa ja eläimiin sekaantuminen...

  VastaaPoista
 3. Inhoan pulman ratkaisu juttuja >_<

  VastaaPoista
 4. Itse taas koppasin tästä kevyttä viittausta Sir Terry Pratchetin Discworld-maailmaan ja siinä tunnettuun lauluun, jonka kertosäe suomenkielisessä versiossa kuuluu suunnilleen näin:

  "Voit kirahvinkin päällä jos pallille nouset, vaan et siilistä koskaan hinttiä saa."

  Ja englanninkielinen versio:

  "... But the hedgehog can never be buggered at all."

  VastaaPoista
 5. Ai se siis astui siilin päälle?

  VastaaPoista
 6. Jos meidän pitää kyseisessä vitsissä tuntea Asko Vileniuksen luonne, on todennäköistä että luonne jatkuu samana koko vitsin ajan. Elikä silloin Asko yhtyi siilitukkaiseen ihmiseen tai mahdollisesti pelkkään tukkaan.

  VastaaPoista
 7. Eikös tässä vielä lisäksi Asko "käynyt parturissa", eli yhtynyt hetkellisesti parturina työskentelevään henkilöön?

  VastaaPoista
 8. Pitää kuitenki muistaa, että parturissa käynti ja siilin ottaminen on eri lauseissa, joten Asko ikäänkuin luettelee, mitä kaikkea on tullut päivän aikana tehdyksi, eli kaksimielinen voi lukea sen näinkin: 1. Kävin parturissa... 2. Otin siilin...

  Eli periaatteessa tässä on haettu myös sitä, että halutessaan tuon voi lukea niinkin aluksi, että parturi ei liity mitenkään tuohon siilen ottamiseen, eli periaatteessa nämä kaksi asiaa on voinut tapahtua eri paikoissa eri kellonaikoihin, ennen kuin Asko sitten täsmentää, mitä sitten oikeasti tarkoittikaan.

  VastaaPoista
 9. Tulee mieleen se strippi, jossa Heimo Vesa on menossa Askon luo saunomaan ja Asko kertoo tulevansa vastaan. Mielestäni melko samanlainen vitsi, joskin eri aiheesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tämä vasta- ja siilijuttu on pilattu täysin kun siihen on lisätty se viimeinen kuva jossa keskinkertainen vitsi muuttuukin huonoksi vitsiksi.

   Poista
 10. "Vielä selvennyksenä astuminen tarkoittaa eläimen siittämistä."

  Ihminen ei voi siittää eläintä. Siittämisellä viitataan hedelmöityksen tuotokseen, eli jälkeläiseen, joka ko. aktista syntyy. Esim. "Siitti lapsia monelle naiselle. Avioliiton ulkopuolella siitetty, kihlakumppanien siittämä lapsi. Ori, joka siittää terveitä varsoja." [Lainaus: http://www.suomisanakirja.fi/siittää]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkos koskaan kuullut keinosiementämisestä?

   Poista
 11. Anonyymi klo 5.21 on oikeassa.

  VastaaPoista
 12. Mietin, että parturissa käynti maksaa niin paljon ja siilin saa hyvin halvalla kotona, joten ehkä Asko haluaa vaan tulla kosketetuksi.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.