Tosi kova kiropraktikko - Fingerpori rautalangasta 15.6.2015


Päivän Fingerporissa Allanille iskee selkään noidannuoli ja Heimo ohjeistaa häntä soittamaan työkaverillensa, joka on tosi kova kiropraktikko. Stripin ideaksi paljastuu se, että kollega on paitsi kiropraktikko, eli selkärankaa käsin manipuloiva eli "selän niksauttava" hoitaja, myös kova kiroilemaan. Tämä on hauska sanaleikki, koska kiropraktiikka-nimi sisältää etuliitteen kiro-, mikä voi johtaa mielleyhtymään kiroamisesta.

7 kommenttia:

 1. Itse tulkitsin tämän stripin niin että "kova" ei viittaa siihen, että kiropraktikko on hyvä työssään, vaan ns. kova tyyppi.

  VastaaPoista
 2. Ja tuo kollegahan on tuossa merkityksessä kenties Fingerporin kovin naishahmo heti Rivo-Riitan jälkeen...

  VastaaPoista
 3. Harva työkaveri sivutoimenaan sivutoimenaan tekee kiropraktikon hommia.
  Praktikko tarkoittaa myös käytännön ihmistä. Tässä tapauksessa henkilö ei muuta teekkään kuin käytännössä kiroilee koko ajan..

  VastaaPoista
 4. Hyvä huomio tuokin, mutta tosiaalta Fingerporin kaupungissa ei taideta noin yleensäkään mennä sen mukaan, mikä on tavallista. Tiedenainen sivutoimisena kiropraktikkona ei siis välttämättä ole aivan mahdoton yhtälö.

  VastaaPoista
 5. Kiropraktikolla on kuitenkin yliopistokoulutus, josta puolet vastaa lääkäreiden koulutusta, joten aika vähättelevää kutsua vain hoitajaksi.

  VastaaPoista
 6. Hoitsut on hierarkiassa aika paljon kiropraktikoita alempana.

  VastaaPoista
 7. Ajattelin, että viittaa myös siihen, että kiropraktikko on "kovana", eli penis jähmeänä.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.