Tiedote Fingerporin kustantamolta: Täyskäsi Fingerporia ja värisuora päälle!

Fingerpori-kirjojen kustantaja Arktinen Banaani on julkaissut Fingerpori-aiheisen tiedotteen:


Koko kansan ykkössarjakuva Fingerpori on jo yli kahdeksan vuoden ajan ilahduttanut ja ihmetyttänyt suomalaisia. Kuutena päivänä viikossa Pertti Jarla marssittaa lukijoiden eteen ihmekaupunkinsa hämmästyttävän asujaimiston, jota kansoittavat niin Heimo Vesa, Mustanaamio kuin itse paavikin.
Jokainen lukija löytää sarjasta omat suosikkijuttunsa, mutta kaikkia Fingerpori-strippejä ei toistaiseksi ole koottu kirjoiksi. Tätä puutetta paikkaa nyt uusi Fingerporin koko kuva -teossarja, jonka ensimmäinen osa sisältää peräti 350 strippiä kattaen sarjan koko alkutaipaleen. Stripit julkaistaan alkuperäisessä ilmestymisjärjestyksessä ja ensimmäistä kertaa kaikki stripit ovat nyt kokonaan väreissä. Kirjasarjan ensimmäinen osa sisältää stripit vuosilta 2006–2008. Mukana ovat myös ensimmäiset, Karl-Barks-Stadt -nimellä ilmestyneet sarjakuvat, jotka koukuttivat lukijat nopeasti Jarlan kiemuraiseen huumoriin. 
Kirja sisältää Pertti Jarlan haastattelun, joka valottaa sekä tekijän että Fingerpori-sarjan taustoja. Mukaan mahtuu myös parhaita paloja lukijapalautteesta sekä keskeisimpien hahmojen tiiviit esittelyt. Näin Fingerporin koko kuva 1 sopii hyvin myös vasta-alkajille, jotka eivät ole tutustuneet sarjaan kuin satunnaisesti. Fingerporin koko kuva 2 ilmestyy lokakuussa 2015. 
Kesän kunniaksi on nyt saatavilla Fingerpori-vuosikokoelmien värisuora eli kaikki tähän asti ilmestyneet albumit ensimmäisestä kahdeksanteen. Ensimmäinen kokoelma on ehtinyt jo 13. painokseensa (yht. 60 000 kpl) ja Fingerpori-teoksia on myyty kaikkiaan jo yli puoli miljoonaa kappaletta. Koulujen alkuun mennessä Fingerpori-tuoteperhe laajenee myös kansallisista taideaarteista kansiaiheensa ammentavilla muistikirjoilla.

1 kommentti:

  1. Hmm. Kaikki Fingerporit olen lukenut pariin kertaan kun kirjastosta löytyy ja parhaimmat stripit (esim. Sisällissodan puolenvaihto) tulostanut paperille.
    Ostan tämän jos ja jos massia löytyy. Eipä voisi parempaa lisää kotikirjastoon olla.

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.