Herramme Jeesuksen Kristuksen ruumis - Fingerpori rautalangasta 5.9.2015


Päivän Fingerporissa pappi ojentaa Heimolle ehtoollisleivän eli öylätin. Kristillisen uskomuksen mukaan ehtoollisleipä muuttuu siunatessa ja syödessä Jeesuksen ruumiiksi, mutta Heimo ei ole asiasta vakuuttunut, koska öylätin olemus ei millään lailla muistuta ruumista. Viimeisessä kuvassa osoittatuu, että asia on pikemminkin päinvastoin, sillä 2000 vuotta sitten Jeesus näyttikin nykyaikaiselta öylätiltä.

2 kommenttia:

  1. Olen kuullut, että joskus kauan sitten, ennen kuin kristinusko sai minkäänlaista virallista aseemaa, Roomassa kulki hurjia huhuja, joiden mukaan kristityt harjoittaisivat kannibalismia...

    VastaaPoista
  2. Täytynee korjata melko räikeä virhe selityksessä. Ehtoollisleipä ei muutu "kristillisen uskomuksen" mukaan Jeesuksen ruumiiksi vaan "katolisen uskomuksen" mukaan. Suurin osa kristillisistä suuntauksista painottaa vahvasti, että ehtoollisleipä ja -viini EI muutu Kristuksen ruumiiksi ja vereksi vaan se on muistoateria ja "kuva" Jeesuksen runnellusta ruumiista ja vuodatetusta verestä.

    Miksi tämä sitten oli niin tärkeä korjata? Monet kristityt (minä mukaanlukien) pitävät erittäin tärkeänä, että ehtoollisvälineiden ei luulla muuttuneen konkreettisesti vereksi ja ruumiiksi jopa siinä määrin, että olisivat valmiit antamaan henkensä tuon asian puolesta. Keskiajalla näin kävikin. Katolinen kirkko poltti roviolla "vääräuskoisia", jotka pitivät kuolemaansa asti kiinni siitä tosiasiasta, että ehtoollisleipä ja -viini ei ole konkreettisesti Jeesuksen ruumis ja veri.

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.