Polskit puoleen hintaan - Fingerpori rautalangasta 4.6.2016


Päivän Fingerporissa allan työskentelee vesipuistossa, joka mainostaa että tänään polskit puoleen hintaan, mikä tarkoittaa, että tänään pääsee uimaan (polskimaan) puoleen hintaan. Mainoskylttiä väitetään kuitenkin rasistiseksi, koska sen voi ymmärtää väärin siten, että sana polskit tarkoittaisi puolalaisia. Tällöin mainoksen voisi ymmärtää joko siten, että puolalaiset pääsevät uimaan puoleen hintaan tai jopa niin että vesipuistossa myydään puolalaisia puoleen hintaan.

6 kommenttia:

 1. Varsinainen törkeyshän tuossa on se, että kaikki muut joutuvat maksamaan kaksi kertaa enemmän :(

  VastaaPoista
 2. Yhden, ainakin fingerporilaisittain, varsin marginaalisen ryhmän suosiminen tai myyminen eivät mielestäni kuulosta rasistiselta, joten luulen, että rasismilla viitataan sanaan "polski", jota voidaan pitää rasistisena terminä. Eli tällä kertaa rautalanka menee metsään.

  VastaaPoista
 3. [quote] Eli tällä kertaa rautalanka menee metsään[/quote]
  ??? Rautalankaporihan sanoo juuri sitä, mitä sinäkin.
  Edeltävä kommentoija ( itse asiassa se olin minä... ) vain yritti lisätä oman huomionsa, kun Rautalankapori ei asiaan tarttunut.

  VastaaPoista
 4. Missä kohdassa rautalankaa mainitaan, että termin "polski" voi ymmärtää rasistiseksi? Mielestäni se oli tämän stripin vitsi. Jos mainostettaisiin jossain, että "neekerit pääsee puoleen hintaan", niin pahennusta ei herättäisi luultavasti niinkään se, että hinta on muille kalliimpi, vaan sanan "neekeri" käyttö. Tai mistä minä tiedän. Nykyään ihmiset vetää herneen nenään ties mistä.

  VastaaPoista
 5. ^^ [quote]Missä kohdassa rautalankaa mainitaan, että termin "polski" voi ymmärtää rasistiseksi? [/quote]

  Olisiko tämä: " Mainoskylttiä väitetään kuitenkin rasistiseksi, koska sen voi ymmärtää väärin siten, että sana polskit tarkoittaisi puolalaisia. "

  VastaaPoista
 6. Alkujaan ja lähtökohtaisesti on ihan vammainen ajatus ryhtyä puhkiselittämään näitä pieniä aivopähkinöitä. Jos joku ei tajua, niin sitten se ei vain tajua.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.