Vahinko ei tuu kello kaulassa - Fingerpori rautalangasta 7.12.2016


Päivän Fingerporissa seksiä harrastava mies on tulkinnut vanhan sanonnan "vahinko ei tule kello kaulassa" siten, että jos pitää kaulassa (ajan näyttävää) kelloa, ei käy vahinkoa, eli ehkäisy ei petä.
Alkuperäinen sanonta tarkoittaa kuitenkin pikemminkin sitä, että vahingot tapahtuvat yllättäen, eikä niitä voi ennakoida, sillä niiden kaulassa ei ole (kilkattavaa) kelloa jonka äänestä voisi päätellä vaaran uhkaavan.

Lisää suomalaisia sanontoja löydät tuoreesta Old Finnish sayings -kanavalta, jonka löydät Instagramista ja Facebookista. Tule seuraamaan niin pääset nauttimaan suomalaisesta sanataiteesta Fingerporin ohella myös toisessa muodossa!

3 kommenttia:

  1. Ehkä olisi aiheellista mainita myös viittaus Public Enemyn räppäri Flavor Flaviin - hän on tunnettu kaulassaan koruna roikkuvista seinäkelloista.

    VastaaPoista
  2. Yksi tulkinta tälle on, että kuvan mies on tämä vahinko ja ehkäisymenetelmänä käytetään keskeytettyä yhdyntää.

    VastaaPoista
  3. Yksi vaihtoehto on myös se ettei tässä ole käytetty ehkäisyä ollenkaan ja vahingolla tarkoitetaan vahinkoraskausta. Mies ajattelee kellon pitämisen kaulassa toimivan ikään kuin ehkäisynä koska sanotaan että "vahinko ei tule kello kaulassa".

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.