Sairaalanatsit - Fingerpori rautalangasta 24.4.2019


Päivän stripissä sairaalassa ei ole potilaita viihdyttäviä sairaalaklovneja, vaan sairaalanatseja. Stripin huumori on paitsi natsien yllättävässä esiintymisessä sairaalassa, myös siinä että sairaalanatsien vertaaminen sairaalaklovneihin tekee natseistakin vähän pellejä.

5 kommenttia:

 1. Miksi noin varovainen ilmaus, että natsit olisivat vähän pellejä?

  Nähdäkseni koko vitsin pointti on siinä, että (ainakin vitsin laatijan mielestä) nämä natsit ja varmaan äärioikeistolaiset yleensäkin ovat ihan täysiä pellejä.

  VastaaPoista
 2. Toinen mahdollinen tulokulma on se, että sekä klovnit (koulrofobia, It) että natsit (WWII) ovat joidenkin mielestä pelottavia hahmoja, joiden tehtävänä on pelotella potilaita.

  VastaaPoista
 3. Molemmat potilaista näyttävät olevan niin muissa maailmoissa, että minkäänlaisten virikkeiden tuominen heille vaikuttaa pelleilyltä. Etummainen pappa vetelee viimeisiään, ja taemmassa sängyssä oleva henkilö on muuten vain pihalla.

  VastaaPoista
 4. Strippi saattaa liittyä tapaukseen, jossa toimittaja Johanna Vehkoo tuomittiin sakkoihin hänen kutsuttuaan kansallissosialistiklovni Junes Lokkaa natsipelleksi.

  VastaaPoista
 5. Olette tylsiä. Strippi on absurdi juttu ja hyvä sellaisena.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.