Kiekko on nyt Venäjällä - Fingerpori rautalangasta 6.6.2019


Kun Allan kuuntelemassa jääkiekkoselostuksessa todetaan, että syöttö epäonnistuu ja kiekko on nyt Venäjällä, luulisi tämän tarkoittavan että huonon syötön myötä Venäjän joukkue saa kiekon haltuunsa. Todellisuudessa selostus ei tarkoittanutkaan Venäjällä Venäjän joukkuetta, vaan Venäjää maana, eli kiekko lentää huonon syötön myötä Venäjän maaperälle, mikä on hyvin yllättävä käänne, varsinkin jos ottelua pelattiin jossain muussa maassa.

10 kommenttia:

 1. Paitsi että Venäjällä ja Venäjässä on eri asia. Stipissä kiekko on Venäjässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väärin. Venäjä on siitä poikkeuksellinen maannimi, että sen taivutuksessa käytetään ulkopaikallissijaa. Molemmissa stripissä esiintyvissä merkityksissä. Muutaman maan nimi taipuu samoin, vaikka yleensä käytetään sisäpaikallissijoja.

   Poista
  2. Venäjä onkin jääkiekkomaista ainoa josta tällaisen vitsin voisi kertoa, juuri tuon valtionimeksi poikkeuksellisen taivutusmuodon vuoksi.

   Kotimaisista liigakaupungeista Tampere on sellainen, josta voisi kertoa samanlaisen vitsin muuten, mutta kun siellä on kaksi liigajoukkuetta, ei se toimi oikein hyvin. Kiekko on Ilveksellä, Kärpillä tai Pelikaaneilla olisi kyllä ihan absurdi ja toimiva vitsi. Samoin kuin Suomen maajoukkueen suhteen se, että kiekko on leijonilla.

   Poista
  3. Riippuu vähän siitä, että mikä lasketaan jääkiekkomaaksi. Kyllä Valko-Venäjälläkin kiekkoa pelataan, vaikkei yhtä hyvin pärjääkään kuin normi Venäjä.

   Poista
  4. "Suomen maajoukkueen suhteen se, että kiekko on leijonilla."
   Niinpä. Vitsi vain on niin ilmeinen, että siihen pitäisi keksiä joku hauska kulma.

   ---

   Mainio strippi. Se oli todella yllättävä käänne pelissä.

   Poista
 2. Kiekko on Venäjällä, jos olisi mennyt länsinaapuriin, niin silloin olisi ollut Ruotsissa, ei Ruotsilla. Samoin voin mennä Venäjälle tai Ruotsiin, en Venäjään tahi Ruotsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki voit mennä venäjään. Ssa/ssä ja lla/llä pääte kun meinaa ihan eri asiaa.

   Toinen vastaa kysymykseen millä ja toinen missä

   Poista
  2. Opettele suomea, Gh.

   Venäjä (ja Valko-Venäjä, Vähä-Venäjä ja muutkin -Venäjä- loppuiset maannimet, tarkennukseksi tuolle toiselle nillittäjälle) taipuu ulkopaikallissijoissa (-llä, -lle, -ltä) toisin kuin melkein kaikki muut maannimet, jotka taipuvat sisäpaikallissijoissa.

   Jos et suomen kieliopin perusasioita ymmärrä, ymmärtäisit edes pysyä poissa kommenttipalstalta paljastamasta typeryyttäsi.

   Poista
 3. Voihan Venäjä noita juttujasi, Gh.

  Voitko sinä puolestasi antaa selityksen.
  Nimittäin siihen, että miksi edes tulet tänne, jos et koskaan olet tyytyväinen selityksiin. Ne ovat sinusta aina liian epäselviä tai sitten selitetään itsestäänselvyyksiä.
  Ja jokin aika sitten väitit saaneesi paremman selityksen toisaalta - joskin kukaan muu ei pitänyt sitä parempana.

  VastaaPoista
 4. Taitaa olla Venäjän Karjalassa talosta päätellen. Huomasitteko?

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.