Teflon Brothers ja Kalevauva.fi: Juhannussimaa rautalangasta

Teflon Brothers ja Kalevauva.fi ovat julkaisseet Juhannussimaa-nimisen kappaleen, jonka sanoitukset on poimittu suoraan Fingerpori-stripeistä. Rautalankapori analysoi kappaleen ja vääntää sen sisältämät sanaleikit rautalangasta.

Sanat ovat sivustolta https://genius.com/Teflon-brothers-juhannussimaa-lyrics (jossa tosin oli ainakin yksi kirjoitusvirhe) ja rautalankaselitykset tarkentuvat ajan myötä. Löydätkö Fingerporismin joka on vielä ilman selitystä? Väännä rautalangasta kommenteissa!

[Verse 1: Heikki Kuula]
Faijalla oli karitsa soi mankasta
Rakkaudest lajiin pani lammasta
Ja hammaslääkäris on kiva olla
Kun oot muumi ja reikiä nolla
Pönttöön vaa vessapaperia
Jätän tortun nurkkaan
Ja päiväkirjalleni purkaudun
Joten en suosita lurkkaa


Rakkaudesta lajiin, Fingerpori 13.10.2014: Asko Vilenius on oikeuden edessä selvittämässä miksi lähenteli jääkiekkojoukkueen maskottilammasta. Asko vastaa tehneensä sen rakkaudesta lajiin, kuten usein urheiluun liittyviin tekoihin kuuluu. Vileniuksen tapauksessa kyseessä ei kuitenkaan ollut rakkaus urheilulajiin, vaan rakkaus eläinlajiin.

Reikiä nolla, FIngerpori 12.3.2018: Muumi-hahmo tulee hammaslääkäristä ja toteaa, ettei hänellä ole yhtään reikää. Tästä tilanteesta tekee koomisen se, että yleensä Muumi-aiheinen vitsi liittyy puuttuvaan peräreikään, eikä puuttuvaan reikään hampaassa. 

Pönttöön vain vessapaperia, Fingerpori 18.3.2015: Allan käy wc:ssä, jonka seinällä lukee "Pönttöön vain wc-paperia! Ei muuta!". Allan tulkitsee tämän käskyn kirjaimellisesti ja ulostaa lattialle ettei uloste päädy pönttöön.
Todellisuudessa kyseinen käsky tarkoittaa, että pönttöön ei saa heittää käsipapereita, siteitä tai muuta ylimääräistä.


Päiväkirjalle purkautuminen, Fingerpori 10.6.2014: Nuori Heimo Vesa kertoo purkautuvansa välillä päiväkirjalle, tarkoittaen että hän kirjoittaa päiväkirjaan mieltä painavia asioita. Nuori Asko Vilenius toteaa päiväkirjalle purkautumisen toimivan paremmin kuin kirjoittamisen, sillä hän luulee Vesan tarkoittavan päiväkirjalle purkautumisella ejakuloimista, eli siemensyöksyä.

[Chorus: Kalevauva.fi & Pyhimys]
Soitimpa vain kun tulit juuri mieleen
Laitoin hanskat naulaan - vedä käteen
Suvisaariston munaa, Elias Tapani Karhu
Jorma pullottaa alushousuissa
Juhannussimaa
Juhan nussimaa
Juhan nussimaa
En juo uskonnollisista syistä
Juon ihan muista syistä

Juhan nussimaa


Tulit juuri mieleen: Stripissä Heimo Vesa soittaa Asko Vileniukselle ja kertoo hänen tulleen juuri mieleen. Heimo tarkoittaa tällä, että Asko Vilenius oli äskettäin ajatuksena hänen päässään. Vitsi syntyy mieleen tulemisen kaksoismerkityksestä, sillä sattumoisin Asko on juuri konkreettisesti tullut Mieleen, siis ejakuloinut Miele-merkkiseen imuriin.

Laiton hanskat naulaan - vedä käteen: Tässä klassikkostripissä Allan haluaa ystävällisesti lainata omia käsiteitään pomolleen, joka on hukannut omansa. Allanin valitsemat sanat "Laitoin hanskat naulaan. Vedä käteen!" on kuitenkin helppo ymmärtää väärin, sillä hanskojen naulaan laittamisella tarkoitetaan usein lopputilin ottamista, ja käteen vetäminen kuulostaa loukkaavaksi tarkoitetulta kehoitukselta ryhtyä masturboimaan. Ja koska Allan epäonnekkaasti sanoi näin juuri pomolleen, hän todennäköisesti saikin laittaa hanskat lopullisesti naulaan sen takia.

Suvisaariston munaa: Stripissä torilla mainostetaan Suvisaariston (kanan)munaa. Myyjinä toimivat omistajat kertovat nimikseen Suva ja Risto, jolloin nimen voisi ymmärtää myös muodossa Suvi saa Riston munaa (penistä), mikä tarkoittaa seksin harrastamista.

Elias Tapani Karhu: Kun mies kertoo hätäkeskukseen nimensä Elias Tapani Karhu, luulee Allan miehen tarkoittavan että Eliasta pani karhu.

Jorma pullottaa alushousuissa, Fingerpori 3.3.2009: Kun Heimo kertoo vaimolleen katsovansa ystäviensä kanssa naisten telinevoimistelua ja että Jorma pullottaa alushousuissa, hän tarkoittaa että hänen ystävänsä, Jorma-niminen mies, pullottaa juomaa pulloon päällään alushousut. Irma-vaimo saattoi kuitenkin saada virheellisen käsityksen, että Heimo katsoisi telinevoimistelua kiihottuneena, penis erektiossa omissa alushousuissaan.

Juhannussimaa, Fingerpori 23.6.2011: Stripissä myydään juhannussimaa. Kun juoman valmistajaksi osoittautuu Juha-niminen mies, voi syntyä ajatus siitä, että myytävä tuote olisikin Juhan nussimaa, jolloin se ei välttämättä ole lainkaan simaa, vaan jotain joka saattaa sisältää muun muassa Juhan siemennestettä.

En juo uskonnollisista syistä, Fingerpori 2.7.2008: Stripissä mies kertoo ettei nauti alkoholia uskonnollisista syistä, vaan ihan muista syistä. Toteamus on koominen, sillä aluksi syntyy vaikutelma ettei mies juo lainkaan alkoholia. Lopuksi paljastuu kuitenkin, että mies ilmeisesti nauttii alkoholia melko runsaastikin.

[Verse 2: Pyhimys]
Tää kirjeenvaihtaja Kirku-kissa
Naurujoogan naapurissa
Kriisiterapiaa teille antaa
Ja nyt se on alkanu hedelmää kantaa
Pikkutytön kimpussa heti
Tuoretta peräsuolta mä etin
Kun miehen kakskyt senttii
On usein kakstoista senttii
Älä krapulapäivii vihaa
Ihan hyvä muija, ei siin oo mitään vikaa
Piiraas oli ruiskuori
Maltsu on oikee Fingerpori


Kirjeenvaihtaja Kirku-Kissa, Fingerpori 22.12.2017: Kun Pohjois-Irakin taisteluita on uutisissa kommentoimassa kirjeenvaihtaja Kirkukissa, luulisi tämän tarkoittavan, että kirjeenvaihtaja on parhaillaan Kirkukin kaupungissa Irakissa kommentoimassa tilannetta. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kommentin antaa kissa joka kirkuu.

Naurujooga ja kriisiterapia, Fingerpori 25.3.2017: Fingerporissa nähdään hieman ajattelemattomasti vierekkäin sijoitetut, keskenään varsin huonosti yhteensopivat terapiaryhmät: naurujooga ja kriisiterapia. Aivan naurujoogaryhmän vieressä kokoontuva kriisiterapiaryhmä ei varmastikaan nauti aivan vierestä kuuluvasta naurusta, ja kriisiin joutuneet saattavat luulla muiden nauravan heille ja heidän kriisitilanteelleen.


Alkanut kantaa hedelmää, Fingerpori 5.10.2012: Mies kertoo, että poika on laitettu taideterapiaan ja nyt se on alkanut kantaa hedelmää. Kantaa hedelmää -ilmauksen voisi luulla tarkoittavan vertauskuvaa, jossa terapia on alkanut toimia. Mies tarkoitti kuitenkin konkreettisesti hedelmän kantamista, sillä poika kantaa nyt jatkuvasti mukanaan ananasta.

Pikkutytön kimpussa: Stripissä pikkutyttö on piirtänyt Homeliuksen kuvan kukkakimpun keskelle. Seuraavan päivän lehti kertoo kaupunginjohtajan olleen pikkutytön kimpussa, mikä antaa virheellisesti olettaa, että Homelius olisi ahdistellut pikkutyttöä.

Tuoretta peräsuolta, Fingerpori 3.9.2007: Stripissä nähdään Peräsuon kylässä sijaitsevan puutarhan tuotteita myynnissä torilla, jossa niitä mainostetaan kyltillä "tuoretta ja maukasta Peräsuolta". Tässä yhteydessä Peräsuolta-sanassa on kysymys kylän sijaan peräsuolesta.

Miehen 20 senttiä, Fingerpori 21.3.2017: Kun Rivo-Riitta kuulee, että naisen euro on 83 senttiä (viitaten naisten alempiin palkkoihin), hän toteaa miehen 20 sentin olevan 12 senttiä. Rivo-Riitta ei kuitenkaan puhu rahasta, vaan peniksen pituudesta; hän tarkoittaa että miehet liioittelevat sukupuolielimensä pituudeksi 20 cm vaikka oikea pituus olisi 12 cm.

Krapulapäivi: Krapulapäivi on useissa Fingerpori-stripeissä esiintyvä vakiohahmo

Ruiskuori: Ruiskuori voi tarkoittaa kuorta joka on tehty rukiista tai vaihteehtoisesti kyseessä voi olla ori (uroshevonen), jossa on ruisku.

Maltsu on oikee Fingerpori: Maltsu tarkoitetaan Malminkartanon kaupinginosaa, joka kappaleen mukaan muistuttaa tosielämän Fingerporia.

[Verse 3: Voli]
Marskin ryyppy piripinnassa kitataan
Meillä päin myydään hevost sikana, ihahahaa
Aterioin Japanin suurlähetystössä
Tuuli käy lounaasta, vähän pilvessä


Marskin ryyppy, Fingerpori vuodelta 2013: Heimon näköinen sotilas valmistaa marsalkan ryypyn, joka kuuluu tehdä piri pintaan, eli lasi ääriään myöten täyteen. Hän ymmärstää ohjeen kuitenkin väärin, sillä hän laittaa pintaan piriä, eli amfetamiinia.


Myydään hevosta sikana, Fingerpori 10.4.2013: Stripissä lihakauppias toteaa, että hevosta ollaan myyty sikana. Tämä voi tarkoittaa, että hevosen lihaa on myyty erittäin runsaasti, eli "sikapaljon", tai sitä että hevosen lihaa on myyty siten, että asiakas on luullut ostavansa sianlihaa.

Aterion Japanin suurlähetystössä, Fingerpori 20.3.2019: Kun kaupungin johtaja sanoo "aterioin Japanin suurlähetystössä", haastattelija luulee hänen sanoneen "aterioin ja panin suurlähetystössä".

Tuuli käy lounaasta, Fingerpori rautalangasta 3.4.2013: Kun meteorologi toteaa tuulen käyvän lounaasta, hän tarkoittaa, että tuulee etelän ja lännen välisestä ilmansuunnasta. Heimo luulee meteorologin tarkoittavan, että tuuli (joka on pelkkää ilmaa) on riittävä ateria lounaalle.
Vähän pilvessä voi tarkoittaa säätä, jolloin aurinko on pilvessä, tai kannabiksen käyttämistä, jolloin pössyttelijän sanotaan olevan pilvessä.

Kerro tarkennuksesi, lisäyksesi tai korjauksesi kommenttikentässä!

6 kommenttia:

 1. Sanon lukematta, että tämä oli huono. Teen tai en toisen päätöksen.

  VastaaPoista
 2. Peräreikä? Onko se sama asia kuin paljon käyttämäsi peräaukko, ja vähän käyttämä anus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gh, haluatko vielä lisävalaistusta saamaasi vastaukseen vai oliko tämä nyt sitten taas sellainen liian hyvin vastattu ?

   Poista
 3. mitä tänne tommosia reportaasheja tarttee laittaa :(

  VastaaPoista
 4. No olihan tuo ihan hauskaa muistutusta klassikkostripeistä.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.