Metallin jyrsijä - Fingerpori rautalangasta 23.7.2019


Kun mies kertoo jyrsivänsä metallia, voisi hänen luulla olevan konejyrsijän ammatissa. Jyrsintä on koneellinen menetelmä metallin työstämiseksi. Mies tarkoitti kuitenkin, että hän jyrsii metallia hampaillaan, mikä muuttaa mielinkuvan raavaasta metallityömiehestä erittäin tuottamattomaksi hölmöksi mieheksi.

6 kommenttia:

 1. Uusinta muutaman kuukauden takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja TAASKAAN ei löytynyt mitään vitsiä tuosta sanasta "pätkätöissä"

   Poista
  2. pätkätöitä - pätkät öitä.

   Joo ei.

   Ei siinä ole mitään tähän sarjakuvaan lisää hauskuutta tai muuta ideaa tuovaa vitsiä. Stripin idea on metallin jyrsintä, ja siinä sitä onkin sisältöä tarpeeksi.

   Poista
 2. Gh, miksi pitäisi löytyä ? Kuinka monta vitsiä strippiä kohden oikein vaadit ? Minusta on hiukan liikaa vaadittu, että Jarlan pitäisi ujuttaa jokaiseen kuvaan vitsi. Sitä paitsi Krapula-Päivin ammatti on mainittu jo aiemminkin.

  Nähtävästi tässä kävi niin, että luulit vitsin olevan vain sanassa pätkätyö ja sinua painaa epäilys siitä, että olet tyhmä, kun et huomannut sitä oikeaa vitsiä. Ja nyt yrität epätoivon vimmalla pelastaa kasvosi, mutta oikeasti vain kaivat itseäsi syvemmälle, kuten aina ennenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fingerporia tutkiessa kannataa olla tarkkana, miettiä mitä muuta joku ilmaisu / sana voi meinata jne.

   Kaikki ei aina ole sitä mitä ekana silmiin osuu

   Poista
  2. Kritisoiko Gh Jarlaa vai Rautalankaporia (kuten yleensä)? Pätkätöitä-sanastakin joo voisi saada matskua, mutta Jarla ei tuossa stripissä sitä käyttänyt. Kritisoiko siis Gh Jarlaa (tyyliin: "olisi pitänyt olla jotakin myös Pätkätöistä jyrsimisen lisäksi"), vai Rautalankaporia (tyyliin:"Taas se Rautalankapori jätti osan vitseistä selittämättä [vaikkei ole syytä selittää sitä mi stripissä ei ole])?

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.