Imuroin kotini - Fingerpori rautalangasta 8.8.2020

 

Kun mies kertoo myöhästyneensä treffeiltä, koska imuroi kotinsa, syntyy positiivinen vaikutelma siitä, että mies pitää kotinsa siistinä. Todellisuudessa mies tarkoitti kotinsa imuroinnilla sitä, että hän on joutunut myymään kotinsa maksaakseen kokaiinin käytöstä syntyneet velkansa. Imuroinnilla mies tarkoitti kokaiinin nuuskaamista, eli jauheen vetämistä nenään.

6 kommenttia:

 1. Se, että mielessä käväisee ajatus kodin myymisestä ei oikeuta kertomaan siitä imperfektimuodossa, joka viittaa tapahtuneeseen myyntiin.
  Asia olisi toinen jos kaupasta olisi kättäpäälle-sopimus J. Suoron kaa.

  VastaaPoista
 2. Kodin imuroiminen (stripin merkityksessä) on sen verran pitkäkestoinen ja monitahoinen projekti, että en tiedä, toimiiko se verukkeena yksiltä treffeiltä myöhästymiselle.

  VastaaPoista
 3. Vaan hetkinen. Imurointihan on jo tapahtunut. Mies nuuskasi ja totesi sitten että viimeistään nyt täytyy velkojen kattamiseksi myydä koti. Samalla tavalla voisi sanoa "tuhosin tulevaisuuteni" esim. sijoittamalla kaikki rahat konkurssikypsään osakkeeseen,vaikka seuraamukset tulevatkin vasta myöhemmin.

  Tekninen sivuhuomio: sanasta "imuroin" ei näe onko se imperfekti vai preesens, mutta toki lauseyhteydestä ja objektin sijamuodosta voi päätellä imperfektin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sana "imuroin" voi periaatteessa olla myös futuuri. "Imuroin huomenna."

   Poista
 4. Onhan tossa sanamuodot vähän pielessä. Mutta kyllä se vitsi on kielioppia tärkeämpi.

  Tossa lauseessa on yhtä paljon järkeä kuin että sanoisi "Anteeksi että ole hieman myöhässä, pesen autoni"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on käytetty melko puhekielistä termiä, vertaa "ryyppäsin autoni". Ei tarkoita suoraan että autoa olisi juotu pois, vaan että on menettänyt autonsa ryyppäyksen takia, esim. ostanut viinaa velalla ja joutunut myymään auton maksaakseen velat, tai hajottanut auton vahingossa ryypiskelyn seurauksena.

   Itse olen tuota "ryyppäsin" termiä kuullut käytettävän paljonkin tuossa merkityksessä, nyt vain vastaava termi sovellettu viivan vetämiselle.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.