Nousee tunteet pintaan - Fingerpori rautalangasta 27.8.2020

 


Kun sanotaan, että tunteet nousevat pintaan, tarkoitetaan tällä yleensä liikuttumista tai muuta vahvaa tunnereaktiota. Stripissä tunteet nousevat konkreettisemmin pintaan, kun sukeltajalla nousee veden pintaan ilmakuplia, jotka kertovat sukeltajan tunnetilasta.

15 kommenttia:

 1. "Pierua ei piä piättää eikä lykkää. Sen täytyy (antaa) tulla silloin, kun se tykkää." (Kotka)

  VastaaPoista
 2. Ilmakuplat kertovat sukeltajan tunnetilasta? Häh? Täh?

  VastaaPoista
 3. Siis viittaako tunnetila tässä ilmavaivoihin?

  Joko nyt en ymmärrä vitsiä (mikä on paljon mahdollista, tai sitten ymmärrän ja vitsi on täysin epähauska.

  VastaaPoista
 4. Ei ole pieruvitsiä. Vaan kun huutaa veden alla, niin ylös tulee ilmakuplia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tässä minua hämää nuo mitkä uskon esittävän ilmaletkuja. Ottaen huomioon millaisen kypärän ne sukeltajalla vaativat, niin ei huutaminen pahemmin aiheuta erityisiä ilmakuplia.

   Poista
  2. Toisen noista on oltava köysi, jolla sukeltaja nostetaan. Eli ilmaletkuja on vain yksi. Sitä pitkin menee ilmaa, joten se sitten varmaan poistuu venttiilin kautta. En viitsi perehtyä oliko sellaisia malleja oikeasti, kunhan vain mietin.
   Ilmanvirtauksen luulisi kyllä olevan jatkuvasti samanlaista, joten kupliakin pitäisi tulla koko ajan ja sama määrä.
   Eli huono strippi.

   Poista
  3. Sukellustietoutta: Koska ilmaletku johtaa veden alle (en tosin ymmärrä miksi niitä on kaksi, yksi riittäisi), kyseessä on tiiviiseen metallikypärällä varustettuun kumppukuun, lyijypainoisiin kenkiin ym. sonnustautunut sukeltaja, joka, päinvastoin kuin sammakkomies, työskentelee seisovassa asennossa, mitä sitten tekeekin. Homma toimii niin, että tukialuksesta syötetään ilmaa tasaiseen tahtiin, ja sukeltajalla on jossakin pään kohdalla vipu, jota painamalla venttiili aukeaa, ja ilmaa ryösähtää ulos. Se voi toimia automaattisestikin nykyisin, mutta siltikin ilma tulee nimenomaan ryöpsähdyksinä,

   Poista
 5. Vitsi onkin siinä, että Heimo Vesa 'insinööriajattelullaan' äimistelee, miten tunteet voivat nousta pintaan, kun sukeltaja on 20 metrissä ja välissä on jokunen kuutio vesimassaa. Se, miksi laivuri jutun heittää, on tarinassa sinänsä sivuasia.

  VastaaPoista
 6. Tämänpäiväistä sarjakuvaa ei pelastanut edes Rautalankaporaajan selitys. Yleensä silloinkin, kun en pidä vitsistä, edes tajuan, mikä sen tulisi olla. Mutta tätä en ymmärrä ollenkaan. Olisiko vuoden toistaiseksi huonoin?

  Itse asiassa, kun nyt kerran negaillaan, niin pitäisikö joskus järjestää "Vuoden / Kaikkien aikojen huonoin Fingerpori"? Parhaistahan on äänestetty aina välillä siellä sun täällä, mutta tässä olisi käyttämätöntä potentiaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan itselleni...

   Tajuaisin vitsin, jos äänitehosteen "PLURP" tilalla kuplien kanssa pinnalle nousisi vaikkapa tukahtunut huudahdus, kuten "(perkele!)" tai muuta vastaavaa, koska silloin pintaan olisivat nousseet tunteet. Nythän pintaan nousi vain ilmaa.

   Poista
  2. Ei sinun ole pakko nauraa. Voit aloittaa sarjakuvista, joita ymmärrät. Voisit nyt kertoa oman tarinasi, ehkäpä se menestyisi siinä kaikkien aikojen huonoin vitsi-kilpailussa.

   Poista
  3. 15.37: Mitäs, jos kertoisit arvostelun sijaan huviksesi, miten itse sen vitsin ymmärsit. Mikä tuossa toteutuneessa sarjakuvassa oli vitsi? Missä olivat pintaan nousevat tunteet?

   Mutta kappas vaan, Unknown 18.20 oli löytänyt ehdotuksista Jarlalle:

   "Raimo wrote on 22/08/2020 at 11:18:
   Sukeltaja kiroilee veden alla, veneessä todetaan että tunteet nousee pintaan"

   Eli idea oli juurikin se, jota vitsin korjaukseksi ehdotin. Eiköhän se ollut siinä.

   Poista
  4. Vieraskirja 18.8.2020 klo 16.43 kertoo taiteilijalle lähetetyn vihjeen alkuperäisessä muodossaan. En voi mitään sille, ettet pysty eläytymään Heimo Vesan totiseen ja yksioikoiseen persoonaan ja ajatusmaailmaan etkä tajua vitsiä. Fiksu ei vaivaa päätänsä sillä absurdilla asialla, voisivatko tunteet jotenkin tunkeutua vesimassan läpi vastaanottajan havainnoitaviksi. Yksi vitsin ulottuvuuksista onkin se, että jotkut eivät erota huumorista fiktiota ja verbaalista leikkiä monimielisillä ilmaisuilla ja alkavat jaaritella päätelmillä, joilla ei ole mitään olennaista merkitystä koko tarinassa.

   Poista
 7. "Raimo wrote on 22/08/2020 at 11:18:
  Sukeltaja kiroilee veden alla, veneessä todetaan että tunteet nousee pintaan"

  Vieraskirjasta löytyi

  Idea hyvä, toteutus surkea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieraskirja: Ilpo wrote on 22/08/2020 at 11:18: Päivällä käytetään golfkentällä puumailoja ja illalla yökerhossa koetaan puumailoja.

   Samalla minuuttiluvulla ei ole Vieraskirjassa muita viestejä eikä varsinkaan näitä kiroilevasta sukeltajasta sepitettyjä. Jokainen lukutaitoinen voi tarkistaa asiat ja tehdä setämiehen nettikäyttäytymisestä omat johtopäätöksensä.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.