Lottovoitto - Fingerpori rautalangasta 22.10.2022

 

Kun pariskunnan koira voittaa lotossa, hän luopuu isännästään ja emännästään, koska ei taloudellisen itsenäisyyden saavuttamisen myötä enää tarvitse näitä elättäjikseen. Strippi 4785.

9 kommenttia:

 1. Entä se toinen Hesarin nettisivulla tänään oleva strippi? En tajunnut kumpaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjantaina ja lauantaina oli stripit hesarissa tuplana juuri siitä syystä josko gh tajuaisi toisen niistä.

   Poista
 2. Isäntä ja emäntä näyttää olevan jäykkiä, kuin kuolleita tai täytettyjä, kun ne viedään nokkakärryillä kuin isot esineet. Miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, stripin idea ei aukene.

   Asunto jossa ensimmäinen stripin ruutu tapahtuu, on yleisen elämänkokemuksen mukaan ihmisten hallinnassa. He omistavat sen, tai ovat tehneet siitä vuokrasopimuksen. Koira kuuluu heidän irtaimeen omaisuuteensa.

   Siirtymä lopputilanteeseen jää selittämättä. Kuinka olisi mahdollista, että koiran taloudellisen tilanteen huomattava paraneminen johtaisi siihen, että asunnon hallinta ja koiran ja ihmisten valtasuhteet muuttuisivat niin, että ihmisiä kohdeltaisiin niin kuin koiran omaisuutta?

   Yhteiskunnassa, jonka lainsäädäntö on lähelläkään sitä mitä Suomessa, tämä ei ole mahdollista.

   Tähän toivoisin selvityksen rautalangan kirjoittajalta.

   Poista
  2. 22.07, selitys on hyvin yksinkertainen. Fingerporin paikallisen lain perusteella talon isäntä on voinut konkurssia ennakoiden siirtää omaisuutensa koiran nimiin, jotta se olisi suojassa velkojilta. Täysin laillista tuolla, koska koira on kuitenkin veronmaksaja. Näin ollen, kun koira voittonsa myötä toteaa, ettei ole enää isäntäväen armoilla ravinnonsaannin suhteen, se voi hankkiutua näistä eroon lähettämällä nämä pohjoiseen maatilalle, jossa nämä voivat viettää vanhuuutensa onnelisina jäniksiä jahdaten. Noin koira ainakin kertoo pariskunnan lapsille, kun nämä tulevat jouluna vierailemaan.

   Poista
  3. Vanhan vitsin mukaan lemmikkieläimet pitävät vain omistajiaan huonekaluina, etenkin kissat, joten kissalla tämä strippi olisi ehkä ollut helppotajuisempi. Niinpä lottovoiton osuessa menee kalusteet vaihtoon.

   Poista
 3. Minusta tämä idea perustuu sen tyyliseen sanontaan, että "jos nyt voitan lotossa niin en mene enää töihin tai menee asunto/eukko/auto vaihtoon". Koiralla kun ei oikein ole muuta vaihdettavaa kun isäntäperhe, niin ne lähtevät vaihtoon vanhan jääkaapin tms. tyyliin

  VastaaPoista
 4. Vuodenvaihteessa kaikkien Veikkauksen pelien pelaajien täytyy rekisteröityä. Koirilla on kuitenkin ollut rekisteröintipakko jo vuosia koska ne täytyy siruttaa.

  VastaaPoista
 5. Jos voittaisin lotossa, niin alkaisi koiranpäivät. Vanha sanonta.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.