Fingerpori 12.5.2014 - Pieksamäellä


Heimo Vesa on suunnitellut sloganin "Paha mieli lähtee lapsesta Pieksamäellä". Pahaksi onneksi sana Pieksamäellä on hyvin samankaltainen kuin "pieksämällä", joten voi helposti syntyä väärinkäsitys siitä, että lapsen paha mieli lähtisi pahoinpitelyllä.

Aiheesta muualla: Lääketiedettä ja laiskottelua -blogin kirjoitus Kyllä lasta vähän saa piestä, kunhan ei kerro kellekään?


päivitys: Kirjoitusasu korjattu vastaamaan stripissä esiintyvää Pieksamäkeä. (Pieksämäki on oikea kaupunki)

6 kommenttia:

 1. Nyt menee blogistillakin sekaisin Piaksamäki, Pieksamäki ja Pieksämäki. Hyvin tyypillinen virhe parisataa kilometriä Pieksämäestä kauempana asuvilta (lue: Etelä-, ja Länsi-Suomi). Stripissä ei ollut mitään järkeä, koska ei ole olemassa kaupunkia nimeltä "Pieksamäki" (en ymmärrä mihin muuhun sillä yritettiin viitata?).
  Olisi itseasiassa ollut parempi kun kaupungin nimi olisi kirjoitettu oikein, vaikka mielikuvitukseton strippi se olisi silti ollut.

  VastaaPoista
 2. Eipä tuossa stripssä mitään vikaa ollut ja selityskin on ihan sopiva.

  Molemmat naurattavat kuin myös kommentoijien pilkun pano. 8D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kaupungin nimi on vahingossa väärin kirjoitettu niin ei siitä huomauttaminen kyllä ole enää pilkun viilausta, ja varsinkin kun väärin kirjoitettuna vitsi on vieläkin kauempaa haettu. Vai onko ihan ok kirjoittaa Sampere jos tarkoitetaan Tamperetta tai Kikkeli jos tarkoitetaan Mikkeliä? No, yksi kirjain sinne tai tänne..

   Poista
 3. Olisiko jopa niin, että Jarlalla on käynyt tässä kohtaa virhe. Ymmärtäisin jos kyltissä lukisi "pieksämaellä", jolloin Heimolta olisi unohtunut yhdet ään pisteet. Merkistöjärjestelmät, jotka eivät ymmärrä äätä, korvaavat sen ae:lla. Tällöin kyltissä lukisi siis se "pieksämällä".

  VastaaPoista
 4. Niin tai näin, aika hakemalla haettu "vitsi".

  VastaaPoista
 5. Olisiko ihan kiusalla laittanut Jarla väärin tuon nimen?

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.