Fingerpori 5.5.2014 - Ikuinen infiniittisyys


Päivän Fingerpori on lukijan käsikirjoittama, ja siinä Asko Vilenius pohtii lammaspaimenena: Ettäkö iäisyyteen kuuluva eksistentiaalinen status sisältää itsessään eksistentiaalisen itsetajuisuuden infiniittisyydestä... Vaikka saattaakin olla, että tarvitaan vielä toinen iäisyys, jotta koettaisiin infiniittisyyden ikuisuuteen luonnostaan sisältyvien kokemuksellisten potentiaalisuuksien tajuaminen... Ikuinen infiniittisyys!

Strippi leikittelee jälleen lukijalle ensimmäisen kuvan perusteella syntyvillä odotuksilla. Asko Vilenius lammaslauman keskellä antaa odottaa jotain härskiä vitsiä eläimiin sekaantumisesta, mutta Asko mietiskeleekin sen sijaan syvällistä filosofiaa.

Mikä on oma tulkintasi stripistä? Löydätkö Jarlamaisen puujalan, vai onko ulkoistettu käsikirjoitus tuonut mukaan ehkä jotain aivan muuta? Kerro näkemyksesi kommenttiosiossa!


11 kommenttia:

 1. Jarlan jäynä rautalanganvääntäjille? Niin paksua ettei väänny... :D

  VastaaPoista
 2. No tämän huumorihan perustuu taas siihen, että hahmo ajatteleekin tilanteessa jotain yllättävää, muuta mitä lukija odottaisi hahmon ajattelevan. Askon mielessä eivät pyörikään perversiot lampaisiin liittyen, vaan jotain aivan muuta.

  VastaaPoista
 3. Askohan siinä harjoittaa filosofeille ominaista mentaalista masturbaatiota, eli filosofista pohdintaa merkityksettömistä asioista. Paremmin asiasta hakusanalla "mental masturbation"

  VastaaPoista
 4. Tuo mental masturbation, sekä askolle yllättävä ei-perversiivinen ajattelu lampaiden keskellä ovat molemmat totta, mutta vain puolet stripin koko ideasta.

  Toinen puoli on tuo ekan kommentin jäynä. Tämä on suoraa kettuilua kaikille Fingerporin ylianalysoijille, kuten mm. Rautalankaporille. Muistanette "siilin ottamisesta" syntyneet uutisotsikot:
  http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288680155143.html
  http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288680232121.html

  Jarla meinaan julkaisi tämän lukijan käsikirjoituksen Facebook statuksessaan pian noiden siili-uutisten jälkeen. Mun rautalanka ei tästä enempää väänny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas, Jarla on ylittänyt taas itsensä.... nauroin ensin "Päivän Fingerille" ymmärtämättä siitä yhtään mitään, sitten nauroin kolmelle ensimmäiselle "rautalangasta" vääntäjälle ja viimeiseksi nauroin sille todelliselle "vitsille" mihin strippi tod.näk. perustuu ja vieläkin on optioita löytää syitä nauruun, jotain on voinut jäädä huomaamatta.

   Poista
 5. Jos olette seuranneet fingerpori.org -sivujen kommenttiosastoa, niin siellä tämä A.Kuuluvainen kirjoittaa jatkuvasti mitä hämärimpiä ja useimmiten kelvottoman huonoja vitsiehdotuksia Jarlalle. Jarlahan antaa tässä kyseisessä stripissä erityismaininnan A.Kuuluvaiselle ensimmäisen kuvan yläosassa, normaalisti krediitiksi riittää maininta kuvien välissä pienellä tekstillä.

  Ehkä tässä on A.Kuuluvaiselle viesti: Sinut on huomioitu, voit lopettaa sekavien ehdotuksiesi antamisen.

  VastaaPoista
 6. Ikuinen infiniittisyys ja Asko... en ymmärtänyt hölkäsen pöläystä Askon mietteistä keskellä lammaslaumaa, mutta mielessäni vain naureskelin, että -Mitäköhän tuo perus pervo tällä kertaa miettii.

  Olen vääntänyt "rautalangasta" näitä vitsejä muutamalle englanti puhuvalla nettitutulle ja lopputulos on ollut varsin hyvin pitkälti Askon mieleen...

  VastaaPoista
 7. Mihin perustuu infiniittisyyden affektinen ja poeettinen voima?
  Siihen että rakenteena se rikkoo hieman kielen koodia.

  VastaaPoista
 8. Asko ei ymmärrä, ettei keskipakoisvoimaa ole olemassa ja kun hän ei mirristä välitä, hän ei yritä saada sitä liukkaaksi.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi, tarkoititko että: "Lopputulos on ollut varsin hyvin pitkälti Askon Mieleen..."

  VastaaPoista
 10. Asko turhautuu, koska lampaita on tarjolla melkein "ääretön" määrä ja hän kokee ettei voi kuitenkaan jakautua moneksi, toiseksi äärettömäksi, ja vastata täten "toisena iäisyytenä" lampaiden "ääretöntä" määrää.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.