Fingerpori rautalangasta 18.10.2014 - Ihmisen poika Kimmo Kinnunen


Päivän Fingerpori-stripissä mies kysyy Jeesukselta kuka tämä on. Jeesus vastaa olevansa Ihmisen Poika, nimitys jota hän Raamatun mukaan usein käytti itsestään. Mies tulkitsee tämän kuitenkin vain kehnoksi vihjeeksi, ja veikkaa sen perusteella sattumanvaraisesti Jeesuksen olevan Jorma Kinnusen poika Kimmo Kinnunen.
Kimmo Kinnunen on todellisuudessa messiaan sijaan entinen keihäänheittäjä ja maailmanmestari Tokion vuoden 1991 mm-kisoista. Hänen isänsä Jorma Kinnunen voitti myöskin keihäänheitossa olympiahopeaa Meksikossa vuonna 1968.

10 kommenttia:

 1. Oliko siinä joku vitsi?

  VastaaPoista
 2. Kimmo voitti MM-kultaa 1991 Tokiossa, ei Stuttgartissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos korjauksesta! Stuttgartin kisat olivat tosiaan -93 ja sieltä Kinnuselle tuli hopeaa.

   Poista
 3. Surkein fingerpori koskaan.

  VastaaPoista
 4. Aiheena siis jeesustelu, teennäinen vaatimattomuus. Ei varmaan naurata kaikkia jotka eivät ymmärrä jeesustelua harkituksi populismiksi.

  VastaaPoista
 5. Voisiko tämä pohjautua kuluneeseen vitsiin: "Kimmo Kinnunen näki saunassa isänsä Jorman", eli mies tulkitsee ettei Jeesus kehdannut sanoa isänsä nimeä?

  VastaaPoista
 6. Jos se nyt vaan oli isänsä Jorman näköinen

  VastaaPoista
 7. Kyllä tässä taisi se isänsä nimen häpeäminen unohtua tulkinnasta. mielestäni se on ihan selvää, ei se kimmo kinnunen tullut aivan sattumanvaraisesti mieleen.

  VastaaPoista
 8. Hei, selittäkääs mulle tää Itä-Savossa eilen ilmestynyt juttu. Ei oikein aukea.
  http://www.ita-savo.fi/content/fingerpori-18102014

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitetaan nämä muiden strippien selityskeskustelut uudeen "Keskustelu"-nimiseen osioon, joka löytyy sivun yläosan valikosta. Kopioin tämän sinne.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.