Fingerpori rautalangasta 17.12.2014 - Verigreipit


Tämän päivän Fingerporissa Heimo Vesa kysyy kauppiaalta miksi verigreippejä kutsutaan verigreipeiksi. Kauppiaan yllättävä vastaus on, että niillä rahoitetaan raakaa sisällissotaa. Kauppiaalla on kuitenkin onneksi mennyt sekaisin verigreipit ja veritimantit, joita on kaivettu esiin sota-alueilla ja myyty sodan rahoittamiseksi esimerkiksi Sierra Leonessa ja Kongossa.

Todellisuudessa verigreippi on saanut nimensä punaisen hedelmälihansa vuoksi. Kyseessä on greipistä jalostamalla saatu lajike. Greippi puolestaan on luonnossa appelsiinin ja pomelon risteytymänä syntynyt sitrushedelmä.


4 kommenttia:

 1. Niin. Onneksi kauppiaalla on mennyt greipit ja timantit sekaisin, koska muutenhan tässä olisi voitu jopa viitata Israelin (maaliman kuudenneksi suurimman greipin tuottajan) ja Palestiinan konfliktiin. Onneksi ei sentään, koska kyseessähän olisi ollut poliittinen kannanotto! Hui!

  VastaaPoista
 2. Kyllä stripissä voi halutessaan nähdä myös kannanoton Palestiinan miehitykseen ja siellä harjoitettuun apartheid politiikkaan. Minullekin tuli sama mieleen. Milloinkohan pro-israel väki tajuaa viittauksen ja aloittaa sensuroimisvaatimuksensa . Samalla tavalla kuin "vapaan juutalaisen saippua" -stripin kanssa. Sensurointivaatimus edellisellä kerralla ei minulle oikein auennut, sillä stripissä irvisteltiin kolmannelle valtakunnalle eikä esimerkiksi Palestiinan miehitykselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ketään jaksa oikeesti kiinnostaa mikään rättipäiden sisällissota. Ostetaan sitä, mitä kauppa myy kohtuu hintaan. Kuten Rautalankapori on oivaltanut, tämä on hauska vitsi, ei mikään poliittinen kannanotto.

   Poista
 3. Tästä rautalangasta puuttuu vaan se "Israelilainen verigreippi S-marketeissa nyt 1,89 e/kg". Silmien sulkemisen esilaulantaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.