Fingerpori rautalangasta 18.12.2014 - Loot vaimoineen pakenee Sodomasta ja Gomorrasta


Joulun lähestyessä Fingerpori saa raamatullisia vivahteita. Tämän päivän strippi mukailee ensimmäisen Mooseksen kirjan tarinaa siitä, kuinka Loot perheineen joutuu lähtemään Sodoman ja Gomorran paheellisista kaupungeista ennen kuin Jumala tuhoaa ne tuli- ja tulikivisateella. Heitä oli kielletty katsomasta taakseen, mutta pakeneva Lootin vaimo katsoi kuitenkin, joten Jumala muutti hänet suolapatsaaksi. Suolapatsasta lipova lehmä ei kuulu Raamatun alkuperäiseen tarinaan, vaan ilmaantuu strippiin, koska luulee Lootin vaimoa lehmien nuoltavaksi tarkoitetuksi suolakiveksi. Suolakiviä on lehmien ja muun karjan käytettävissä niiden suolansaannin varmistamiseksi. Se muun muassa edistää maidonsaantia.

Ensimmäisessä Moseksen kirjassa, aikansa Fingerporissa, alkuperäinen tarina jatkuu Lootin vaimon suolapatsaaksi muuttumisen jälkeen ehkä vielä kummallisemmin siten, että juopunut Loot jatkaa sukuaan harrastamalla juopuneena sukurutsaa tyttäriensä kanssa.


Oliko rautalangasta hyötyä? Opitko jotain uutta? Sivistä siinä tapauksessa myös lähimmäisiäsi jakamalla Rautalankaporia myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin kautta! Jos sait iloa tai apua, voit osoittaa sen myös tykkäämällä Rautalankaporin Facebook-sivusta tai liittymällä seuraajaksi Twitterissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.