Juudas on vasikka - Fingerpori rautalangasta 13.4.2015


Päivän Fingerporissa ollaan Jerusalemissa vuonna 33, eli Jeesuksen kuoleman aikoihin. Stripissä ideana on, että vanhaan raamatulliseen maisemaan on yhdistetty nykymaailmasta tuttu seinätöherrys, joka syyttää Juudasta vasikaksi, mikä tarinan mukaan pitääkin paikkansa, sillä Juudas ilmiantoi Jeesuksen, mikä johti ristiinnaulitsemiseen.
Huomionarvoinen anonyymin rautalankaporaajan kommentti valaisee taustoja lisää: Tässä viitataan aika selvästi aikanaan kohuttuun Kalliossa näkyneeseen seinäkirjoitukseen: Remu on vasikka.


5 kommenttia:

 1. Nyt ei ilmeisesti arvon Rautalankaporilaiset ymmärtäneet tämän päivän sarjakuvaan sisältynyttä VITSIÄ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisitko avata? Mulle ei uppoa, ette selitys olisi tuo täällä kerrottu, koska eihän siinä olisi mitään oivaltavaa.

   Poista
 2. Juudas on tärkein opetuslapsi sillä ilman häntä Jeesus olisi jäänyt ristiinnaulitsematta, mikä olisi ollut ristillisen perinteen kannalta synti ja häpeä. Muistakaa mainita Juudas rukouksissanne ja antakaa hänelle sydämmessänne anteeksi.

  VastaaPoista
 3. Pari pointtia. Tässä viitataan aika selvästi aikanaan kohuttuun Kalliossa näkyneeseen seinäkirjoitukseen: Remu on vasikka. Lisäksi syytä on huomata, että tämä julkaistiin pääsiäisen ja helatorstain välissä - eli aikana, jolloin Jeesus tarinan mukaan liikkui ylösnousseena maan päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tässä alkaa olemaan jo jotain järkeä.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.