Spede-paatti - Fingerpori rautalangasta 15.8.2015


Viihteen yleismies ja keksijä Pertti "Spede" Pasanen kehitti aikoinaan oman metallilevyistä valmistetun venemallin, jolle sai myös patentin. Päivän Fingerpori-stripissä kalastamassa olevan Heimon alapuolella pohjassa makaa Spede-paatti, joka ei kuitenkaan ole aito Pertti Pasasen kehittämä pinnalla pysyvä Spede-vene, vaan jonkinlainen surkea ja uppoava, siis täysin spede paatti tai paatti joka on tarkoitettu spedeille.
Stripin jujuna on siis se, että Spede tuo mieleen Pertti Pasasen ja välittömän oivalluksen siitä, että strippi viittaa Speden kehittämään veneeseen, vaikka todellisuudessa näin ei ole, vaan spede tarkoittaa tässä yhteydessä ainoastaan huonoa, epäkelpoa, pelleä, samaan tapaan kuin ihmistä voi haukkua spedeksi negatiivisessa sävyssä.

Jos rautalangasta oli hyötyä, anna Rautalankaporille tykkäys Facebook-sivulla! Päivän rautalankaselityksen löydät myös helposti seuraamalla Rautalankaporia Twitterissä.
Ja jos tunnet henkilöitä, joiden arvelet ajoittain hyötyvän pienestä rautalanka-annoksesta Fingerporiinsa, tee palvelus kavereillesi ja suosittele heille Rautalankaporia!

2 kommenttia:

  1. Tässä taidetaan viitata kuitenkin Speden keksintöön, venesukseen, jonka joku Heimo Vesan sukulainen on ottanut liian kirjaimeillisesti. Siksi luuranko seisoo venessä sukset jalassa.

    VastaaPoista
  2. Olisiko viittauksen kohteena Speden keksinnöt yleensä: muutama päivä sitten tuli toosasta Lentävät luupäät, jossa keksijä päätyi lentolaitteillaan kahdesti veteen. Speden keksinnöt eivät sitten kuitenkaan saaneet ikinä "tuulta siipien alle", joten Speden veneellekin luontevin sijainti olisi järven pohjassa...

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.