Vähän ahdasta mutta sopu sijaa antaa - Fingerpori rautalangasta 17.8.2015


Päivän Fingerporissa kaupunginjohtaja Homelius on vierailulla ystävyyskaupungissa, jossa valokuvaaja haluaa lopuksi ottaa hänestä kuvan. Kuvauspaikassa on ahdasta, joten samaan kuvaan päätyy sattumalta myös henkilöitä, joilla ei ole mitään tekemistä Homeliuksen tai tämän vierailun kanssa. Medioiden kanssa huono-onnisen kaupunginjohtajan kannalta ikävästi kaksi kuvaan hänen viereensä päätynyttä miestä ovat sattumalta natseja tekemässä natsitervehdystä, mikä saa myös kameralle heiluttavan Homeliuksen näyttämään natsilta.
Lisäksi tapahtumapaikkana vaikuttaa olevan Nikolai Bobrikovin hauta. Näin strippi viittaa samalla ajankohtaiseen kohuun, jossa kansanedustaja Olli Immonen poseerasi Bobrikovin ampuneen Eugen Schaumanin haudalla kansallissosialistien kanssa.

6 kommenttia:

 1. Ovat Nikolai Bobrikovin haudalla. Viittaa taannoiseen kohuun, jossa kansanedustaja Immonen poseerasi Bobrikovin ampuneen Eugen Schaumanin haudalla kansallissosialistien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, kiitos lisärautalangasta!

   Poista
 2. Onko Bobrikov haudattu Pietariin, eli onko Pietari Fingerporin ystävyyskaupunki?

  VastaaPoista
 3. Hauta on Porvoossa.

  VastaaPoista
 4. Onko Bobrikovinkin hauta tosiaan Porvoossa? Ei kai? Schaumanin hauta on siellä.

  VastaaPoista
 5. Wikipedian Bobrikov-artikkelin kuvatekstissä kerrotaan Bobrikovin ruumiin kuljettamisesta Pietariin, joka olisi looginen hautapaikka, koska Bobrikov oli Pietarin seudulta kotoisin.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.