Runoilija maata kiertävälle radalle - Fingerpori rautalangasta 16.10.2015


Päivän stripissä tiedemiehet keksivät lähettää runoilijan avaruuteen Maata kiertävälle radalle, jotta hän voisi inspiroitua avaruustieteestä, painottoman tilan eksoottisuudesta ja näkymästä maapalloon siten edistäen tieteen ja taiteen välistä suhdetta. Koko idea menee kuitenkin täysin pieleen, sillä avaruuteen päästyään tehtävään valittu runoilija ei saa lainkaan inspiraatiota avaruusmatkasta, vaan hän kirjoittaa runoja lapsuuden traumoistaan.

7 kommenttia:

 1. Ymmärsin tämän kyllä aivan toisin;)

  VastaaPoista
 2. Minä en ymmärtänyt mitenkään. Ja näin selitettynä se ei ole hyvä.

  VastaaPoista
 3. Ymmärsi stripin sitten niin tai näin, niin se kuitenkin ylläpitää myyttiä runoilijoiden ja alkoholin ikiaikaisesta suhteesta. Eikä liene tässä kovin väärässä.

  VastaaPoista
 4. Signeerauksen mukaan idea ei ole Jarlan, vaan ilmeisestikin jonkun oikean runoilijan tai kriitikon. Kyllä minä tuosta värssystä löydän viittauksia: runoilija näkee ikkunasta maan, eli runollisemmin "äiti maan". Horisontin täyttävä loistava maatamo voi kääntyä polttavaksi äidin ylenkatseeksi, lapsuuden traumoiksi. Mutta stereotypiaksi runoilijoiden alkoholismista se kuitenkin meni.

  VastaaPoista
 5. Näköisyyttä Arto Melleriin tuolla runoilijalla.

  VastaaPoista
 6. Itse tulkitsin, että avain on "koko kokemus"; runoilija pukee sanoiksi "koko kokemuksen", koko siihen astisen elämänsä.

  VastaaPoista
 7. Eiköhän tässä ole ihan vaan siitä kyse että runoilija on niin huono että "hänet voisi ampua maata kiertävälle radalle".

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.