Olen kuivilla - Fingerpori rautalangasta 12.11.2016


Kun mies vastaa Homeliuksen kysymykseen päihdeongelmista kertomalla olevansa kuivilla, hän tarkoittaa, että on kuivilla päihteistä, eli ei enää käytä päihteitä. Homelius ymmärtää asian kuitenkin toisin, sillä hän luulee miehen tarkoittavan, että hän on "vetämässä kuivat" eli masturboimassa, eikä siksi halua häiritä miestä enempää.

11 kommenttia:

 1. Taidettiin rautalankaporissa ymmärtää vähän vikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi on täysin turha ja jopa ylimielinen, jos et vaivaudu kertomaan, mikä se oikea tulkinta sitten on.

   Poista
  2. Itse käsitin tämän juuri kuten Rautalankaporikin sen tulkitsee. Olisiko pitänyt vääntää strippi paksummasta rautalangasta ja vaihtaa siihen Vilenius olemaan kuivilla? Kertokaa toki jos muita tulkintoja löytyy.

   Poista
  3. Olen tuo ensimmäinen kommentoija. Syy, miksi en kertonut oikeaa tulkintaa, on se, etten ole itsekään siitä täysin varma.

   Sen huomaan kuitenkin helposti, että puhelimeen vastaaja ei ole Vilenius. Vastaaja ei näytä Vileniukselta, ja häntä puhutellaankin Tatuksi. Vileniuksen etunimi on Asko. Jos kuivilla olo olisi sisältänyt rautalankaporin esittämän sanaleikin, olisi vastaajaksi varmastikin laitettu Vilenius.

   Olen siis käytännössä varma, että rautalankaporin tulkinta on väärä, mutta oikea tulkinta on itsellenikin hieman arvoitus. Oletan, että se liittyy "selvä"-sanan kahteen merkitykseen. Syy, miksi tulin rautalankaporin sivuille, oli se, että halusin nähdä, oltaisiinko täällä oivallettu minua paremmin jutun sanaleikki. Monesti onkin. Tällä kertaa ei ollut.

   Poista
  4. Edelleen väitän että Rautalankaporin tulkinta on oikea. Se pätisi vaikka puhelimessa olisivat esim. Allan, Heimo tai joku tuntematon hahmo. Jos tavoitteena oli vähän rikkoa sitä ennalta arvattavaa kaavaa, on siinä selvästi onnistuttu.

   Poista
  5. Minun käsittääkseni Homelius soittaa uudestaan sitten kun ongelma on taas ajankohtainen.

   Ei kaikki Jarlan vitsit ole seksiin liittyviä!

   Poista
  6. Valaisen vielä edellistä kommenttiani esimerkillä.

   "Hei, Tatu.. lehti väittää, että sinä keittäisit pontikkaa..."
   "Keitin. Olen lopettanut ne hommat"
   "Selvä! Soitan myöhemmin uudestaan"

   Poista
 2. A) Vileniuksella ei ole mitään päihdehistoriaa, B) vaikka olisikin, niin tuskin siitä lehdessä kirjoitettaisiin, C) en muista, että Homelius ja Vilenius olisivat ikinä olleet samoissa ympyröissä, tuskin edes tuntevat toisiaan.

  VastaaPoista
 3. "Tatu" muistuttaa Jorma Suoroa...onkohan sukua?

  VastaaPoista
 4. Nyt taisi joku runkkari vetää kuivat nenäänsä

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoisia tulkintoja, minusta edellinen kommentoija selitti tämän kuiviin.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.