Tolkun ihminen - Fingerpori rautalangasta 28.6.2017


Päivän strippi ottaa kantaa viimeaikaisessa poliittisessa kielenkäytössä yleistyneeseen termiin "tolkun ihminen". Stripin tarkoituksena on näyttää, että oikean ja väärän tai faktan ja fiktion välissä oleva "tolkun" kompromissiratkaisu on edelleen väärä verrattuna faktaan.

11 kommenttia:

 1. Jarlan punavihersokeus alkaa paistaa pahasti läpi stripeistä

  VastaaPoista
 2. Tolkun ihminen on oikeassa: maa on navoiltaan litistynyt, vieläpä kilometritolkulla! Kuvatun kaltaiselle mielipiteenmuodostukselle voi toki nauraa.

  VastaaPoista
 3. Maa on geoidi, eli läninnä ruttuisen päärynän muotoinen, poikkeamat max sadan metrin luokkaa, ei kilometritolkulla

  VastaaPoista
 4. Päiväntasaaja- ja napasäteiden ero näyttäisi wikipedian mukaan olevan 20 kilometrin luokkaa. https://en.wikipedia.org/wiki/Earth_radius#Equatorial_radius

  VastaaPoista
 5. https://fi.wikipedia.org/wiki/Geoidi

  https://www.uusisuomi.fi/ymparisto/110850-maapallo-ei-ole-lahellakaan-pyoreaa-%E2%80%93-katso

  VastaaPoista
 6. No onhan se maan muoto varsin lähellä palloa. Maan muodon poikkeama pallonmuodosta on luokkaa 0,3%, mikä vastaisi kolme metriä halkaisijaltaan olevassa pallossa yhden senttimetrin poikkeamaa. Joo, hyvinkin mitattavissa oleva poikkeama on kyseessä, ja vaikuttaa tuntuvasti esim. painovoimalaskelmiin ja paikannukseen, mutta silti, paljain silmin katsoen ei avaruudesta katsoen ellipsoidisuutta pysty havaitsemaan.

  VastaaPoista
 7. Minä teille pyöreää näytän:

  http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/pyorein-luonnon-kohde-loytyi-avaruudesta

  VastaaPoista
 8. Ovatkohan nämä, jotka väittävät tuo tolkun ihmisen olevan oikeassa, ihan tosissaan. Jos ovat, niin ovat täydellisiä esimerkkejä kuvatusta idiotismista.
  Selvä, maa ei ole täydellinen pallo, mutta näistä kolmesta vaihtoehdosta sen muoto vastaa ehdottomasti tarkimmin palloa.

  Ja Anonyymi 29. kesäkuuta 2017 klo 10.08, sinä näköjään elät sellaisessa ruskeassa kuplassa, että kaikki on sinulle poliittista ja sinua vastaan. Kuinka monta kertaa sinä olet luvannut lopettaa Fingerporin lukemisen jonkin Persuihin kohdistuneen tölväisyn takia ? Varsinainen lumihiutale.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä siellä ruskeassa kuplassa elät. Sellaisessa paskan ruskeassa. Ota se pää pois sieltä naapurin perseestä, niin naapurisopu säilyy. Säälittävä apina.

   Poista
 9. Että oikein Jarlan kaveri ? Niinpä niin... säälittävä apina.

  VastaaPoista
 10. Älykkäin ja filosofisesti kestävin Fingerpori aikoihin. Usein yksi ääripää on totuus, mutta "tolkun ihminen" on tyypillinen suomalainen lökäpöksy, joka ei uskalla ottaa kantaa, vaan vetäytyy siihen välille. Usein tuhoisin seurauksin: "Tolkun ihminen" piti varmaan Hitlerinkin toimintaa "Pojat on poikia!" -tyyppisenä harmittomana hauskanpitona?

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.