Liiton arkki - Fingerpori rautalangasta 21.12.2018


Päivän stripissä nähdään liiton arkki, joka on viittaus Raamatussa esiintyvään liitonarkkiin. Tarinan mukaan liitonarkki pitää sisällään Mooseksen Jumalalta saamat kymmenen käskyä sisältävät taulut. Stripissä nähdään kuitenkin ammattiliiton arkki, ja työehtonsa tuntevat kantajat eivät suostu työskentelemään työehtosopimuksen vastaisesti.

6 kommenttia:

 1. Se on ammattiliitto, ei työliitto.
  Ja nykyteologit ovat alkaneet puhua liiton ARKUSTA, ja arkku se olikin, kuten piirroksestakin ilmenee (siis nuo enot istuvat tarkasti katsoen arkun kannella, jossa on kantokahvat, eikä pareilla kuten Simbergin haavoittunut enkeli).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo Liiton Arkki voi olla joko Arkki tai Arkku. Liitonarkki on tosin tuo pyhäinjäännös, mutta nasta oivallus näin Joulun alle.

   Poista
  2. Kiitos korjauksesta, ammattiliitto korjattu.

   Poista
 2. Kantajat ovat kerubeja, siivekkäitä enkelin kaltaisia olentoja. Yksi taso vitsistä onkin siinä, että nämä jumalalliset apurit ovat sätkää polttavia duunareita, ja vielä istumalakossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantajat eivät ole kerubeja. Nuo siivet ovat se, mitä arkin kannessa olevista kerubiveistoksista näkyy. Hämäävästi piirretty kylläkin, mutta arkin kantajat olivat ihmisiä.

   Poista
 3. Eiks liitonarkki ookkaan varjoliitimellä lentävä nisti?

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.