Tonttuovi - Fingerpori rautalangasta 22.12.2018


Heimon kotioveen on tehty pieni oviaukko tonttuja varten. Tämän tonttuoven on ottanut omaan käyttöönsä kuitenkin myös Heimon kissa, sillä myös eläimille on tavallista olla pieni aukko ovessa kulkemista varten. Tässä tapauksessa kissa pitää kuitenkin tonttuovea täysin omanaan ja yrittää häätää tontun pois.

6 kommenttia:

 1. Eiköhän se reikä oveen ole tehty ihan kissaa varten. Tonttuovi on vain vitsikäs nimitys kissanluukulle. Tässä stripissä se on vain otettu kirjaimellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonttuovi ei todellakaan ole "vitsikäs nimitys kissanluukulle" vaan askartelijoiden viimeaikainen muotivillitys. Ks. esim https://www.martat.fi/marttakoulu/joulu/kasityot-ja-askartelu/tonttuovi/

   Poista
 2. Se tonttuoven nimellä tunnettu muotivillitys sejoitetaan mihin hyvänsä huoneeseen vaikkapa jalkalistaan, ja on yleensä niin pieni että vain hiiri sopisi siitä kulkemaan.
  En tosin ole varma, tartteeko kissanluukunkaan olla nimenomaan ovessa, mutta ainakaan se ei ole olohuoneen/makuuhuoneen nurkassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoa sisälle johtava luukku kissalle tehdään oveen siksi, että se on helpompi tehdä siihen kuin ulkoseinään. Ja tarvittaessa myös poistaa siitä. Ihminen, joka rei'ittäisi talon ulkoseinää jonkun tonttuoven takia, ei olisi hauska, vaan idiootti. Johonkin väliseinään nyt voi tehdä reikiä minkä tahansa tonttuovenkin takia.

   Poista
  2. Ei kai tonttuoven kohdalle mitään reikää tehdä. Eikös se ole vain pelkkä ovi, joka on kiinnitetty seinään ja sen takana on ihan umpiseinää. Mitä itua reiän tekemisessä edes olisi, kun ei siitä kuitenkaan kukaan kulje.

   Poista
 3. Tonttuoveksi on kutsuttu myös Joulumuorin genitaaleja. Voi olla, että myös Rieti on vimmoissaan Joulupukin lisäksi.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.