Odinin soturit - Fingerpori rautalangasta 10.12.2018


Päivän stripissä Jeesus esittelee Jumalalle Odinin uudet soturit. Soturit viittaavat Soldiers of Odin -katupartioliikkeeseen. Odin puolestaan on vanha germaaninen ylijumala.
Stripissä syntyy koominen kontrasti Jumalten taivaallisen maailman ja jälkeenjääneen näköisten, kaljaa kittaavien Odinin soturien välille. Itse Odin vaikuttaa hieman häpeävän häntä seuraamaan lähtenyttä ja hänen nimeään käyttävää porukkaa.

4 kommenttia:

 1. Itsekin olen joskus ajatellut näitä "Odinin sotureita" pohdiskellessani, että kyllä tässä nyt pahemman kerran vedetään lokaan Odinin nimeä. Odin kun kuitenkin oli paitsi "kuningasten jumala", myös viisauden ja runouden jumala. Sellaiset epiteetit eivät tule ensimmäiseksi mieleen näitä rötösteleviä reppanoita ja vellihousuja katsellessa.

  VastaaPoista
 2. Nimestä päätellen kannattavat sotaisaa vierasuskontoa, jota meillekin aikanaan väkisin tyrkytettiin.
  Noilla tyypeillä ei ole mitään asiaa taivaaseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimipäättelysi kattaa suvereenisti nuo kaikki. Joten keitä nimenomaisia tyyppejä mahdat tarkoittaa?

   Poista
 3. Tässä stripissä Jeesus ja Jumala ovat naureskelevia hippejä, haistäkin on jumalallinen arvovalta aika kaukana. Symppaan tässä eniten Odinia, joka nyt kuitenkin on kaikin avoin uskottavampi kuin takanaan seuraavat reppanat tai pilventakana illistelevät hipinkutaleet.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.