Kymmenpaikkainen lentokone - Fingerpori rautalangasta 8.5.2019


Kun J. Suoro myy kymmenpaikkaista lentokonetta, voisi hänen luulla tarkoittavan lentokonetta, johon mahtuu kymmenen henkilöä. Kyseessä on kuitenkin lentokoneen rämä, jonka reikiä ja muita vikoja on paikattu kymmenestä kohdasta.

17 kommenttia:

 1. Heh, tulee mieleen muinaisessa Jerry Cottonissa ollut kuuden hengen revolveri.

  VastaaPoista
 2. Ja TAAS arvailija tuuraamassa tai mitä? Eikö tuurari todellakaan löytänyt vitsiä tosta OH- lyhenteestä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gh, mikä vitsi siinä sitten muka olisi?
   OH on kaikkien Suomessa rekisteröityjen lentokoneiden virallinen maatunnus.

   Aika ihmeellistä, että tulet tänne jatkuvasti valittamaan, että jokin yksityiskohta on jätetty selittämättä. Varsinkin, kun valituksesi on POIKKEUKSETTA perusteetonta.

   Poista
  2. Tuo Gh-tyyppi trollaa täysillä. Ei noin typerää voi ollakaan.

   Poista
 3. Niin. Todella moni tietää että OH on suomen maatunnus. Mutta tuutaaja ei ole selvästikään IKINÄ kuullut tuota kirjainyhdistelmää missään muualla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gh - kerro toki minkä ulottuvuuden vitsistä "tuuraaja" mielestäsi jätti pois. Mitä tuo lyhenne sitten sinusta tarkoittaa tai mitä sen selittäminen toisi vitsiin lisää.
   Tässä tulee väkisinkin mieleen, että sinä olet tehnyt vitsistä täysin eri tulkinnan ja nyt yrität vakuuttaa itsellesi, että vetsiosi ei ollut tyhmä.
   Joten kerro edes tämän kerran mikä oikea selitys sitten on, äläkä aina vain vihjaile, että jotain on jätetty pois.

   Toinen vaihtoehto on tietysti, että tunnet sivun ylläpitäjän ja sinulla on jotain henkilökohtaista häntä vastaan.

   Poista
  2. Kumpaa ylläpitäjää meinaat. Sitä joka vääntää rautalangasta kaikki ja kertoo pienimmätkin yksiyislohdat. Tai häntä joka jättää esim kertomatta mitä konmari, enki, SM tai vaikkapa toi OH meinaa?

   Poista
  3. Eli et taaskaan vastannut varsinaiseen kysymykseen. Sääli, että tällä hauskalla sivustolla joutuu lukemaan noin tyhmiä juttuja.

   Poista
  4. Gh - älä enää viitsi tuota Enkiä. Se selitettiin sinulle jo. Se on etunimi, sillä ei ole piilomerkityksiä, kuten ei ole tuolla OH:llakaan. Konmarin voi googlata ja SM kuuluu yleissivistykseen ( siis lyhenteen tietäminen ).

   Huomasitko muuten, että tuossa näkyy vain seitsemän paikkaa. On siis kolme salattua paikkaa - lieneekö jokin törkeä piilomerkitys.

   Poista
 4. Eihän tuosta OH lyhenteestä mitään vitsiä saa. Laittomasti vain peitetty loput kirjaimet, joten koneesta on tullut tuntematon.

  VastaaPoista
 5. "OH means Other Half"
  ...nyt sitten vissin saa nauraa?

  VastaaPoista
 6. Tunsin joskus henkilön, joka käytti noita nimikirjaimiaan viestien lopussa. Joten sanoisin, että se Gh:n etsimä salattu piilomerkitys on Olli Heinonen.

  VastaaPoista
 7. Oh on synonyymi esim. Sanalle voi voi... Tuurari ei ilmesesti ole sanaak törmännyt IKINÄ muutakuin lentokoneen maatunnuksessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi. Gh, Eihän tuossa huomiossasi ole mitään vitsiä. Eikä se liity strippiin millään tavalla.

   Poista
  2. Viimeksi jätettiin "pätkätyö" huomioimatta. Eli kun ei tiedetä, niin arvataan.... Hyvä

   Poista
  3. Gh tarkoittaa 9.4. strippiä, ja sen replikointia:

   1.ruutu: Nainen ja mies ravintolassa.
   Nainen: "Hankin elantoni tekemällä hoiva-alan pätkätöitä".
   Mies: "Minä jyrsin metallia Kyyttö Oy:lla"

   2.ruutu: Mies pureskelee verstaalla metallilevynkappaletta. Työkaveri tulee kysymään, eikö tämä saa kotona ruokaa.

   Naisen repliikki ensimmäisessä ruudussa on vitsin pohjustusta, ei varsinainen vitsi, eikä sen sanassa "pätkätyö" ole mitään piilomerkityksiä. Repliikillä rakennetaan tilanne vitsille. Vitsi on miehen ensimmäisen ruudun tavanomaisen repliikin ja toisessa ruudussa sille esitetyn epätavanomaisen selityksen ristiriidassa.

   Gh; miten ihmeessä näet tuossa vitsissä "pätkätyöllä" jotain muuta kuin sen normaalisti ymmärrettävän merkityksen? Ei sellaista ole. Jos tulkitset vitsin tai sen selityksen jotenkin muuten, kerro ihan vapaasti näkemyksesi.

   Poista
 8. Koska Fingerpori perustuu lähes kokonaan sanojen moniin merkityksiin. Tulisi jokainen sana katsoa tarkkaan, ja sanan oh oh merkityksen tietää lapsikin

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.