Vapaa kassa - Fingerpori rautalangasta 30.5.2019


Kun pitkässä jonossa seisova J. Suoro huutaa "täällä on vapaa kassa", saa hän aikaan reaktion, jossa useat muut jonottajat lähtevät jonosta hakeutuen oletetulle vapaalle kassalle. Näin jono Suoron edessä lyhenee ja tämä pääsee itse nopeammin kassalle. Samalla hän saa Heimon liittymään samaan jonoon, jolloin hän ei enää ole jonon viimeinen asiakas.

43 kommenttia:

 1. Mikään ei stripissä viittaa siihen, että jono lyhenisi edestä. Eikä sitä voi edes olettaa elämänkokemuksen perusteella, sillä ihminen kuulee äänen suunnan.

  VastaaPoista
 2. Odottelinkin tämän selityksen ilmaantumista, kun pitkästä aikaa jäi fingeri epäselväksi. Tuo käsi suun edessä hämäsi luulemaan Heimo Vesan edessä seisojaa joksikin muuksi. Heimon mukaantulo jonoon sotkee vitsiä epäselvemmäksi.

  VastaaPoista
 3. Luulis, että Suoro hekottelee kun sai Vesan liittymään pitkään jonoon.

  VastaaPoista
 4. Tässä selvästi viitataan kassaneidin siviilisäätyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kassanhoitaja on mies ja hänen siviilisäätynsä ei paljastu, koska käsiä ei ole näkyvissä.

   Poista
 5. Pitäisiköhän tuo "vapaa kassa" lukea "vapa akassa".

  VastaaPoista
 6. Kyllä tämä liittyy kassan siviilisäätyyn ja AV-palstan klassikkoaiheeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä on AV-palstan klassikkoaihe? En tunne palstaa enkä sen aiheita.

   Poista
 7. Oma teoria on, että pitkässä jonossa tympääntynyt J Suoro päättää laittaa vahingon kiertämään ja kutsuu muita ryntäämään paikalle.
  Oletan, että Heimo on ollut toisessa jonossa ja ryntää huudon kuullessaan paikalle, mutta toteaa joutuneensa entistä pidemmän jonon päähän, mikä huvittaa Suoroa.

  Kuvallisesti arvaukseni toimisi, jos ensimmäisessä ruudussa Heimo olisi vaikkapa jonossa kolmantena ja huuto tulee kuvan ulkopuolelta. Toisessa kuvassa Heimo olisi uudessa jonossa kymmemnentenä samalla, kun taustalla ensimmäiseen jonoon tulee juuri sen verran uutta väkeä, että sinne ei kannata palata.

  VastaaPoista
 8. Tässähän vain esitellään jälleen kerran vakiohahmo J. Suoron mulkkua luonnetta. Heimo on todennäköisesti lähtenyt Suoron huudon houkuttelemana toisesta kassajonosta, jossa hänellä olisi kuitenkin ollut parempi paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samoin käsitin minäkin. Suoro on lahjakas kusipää.

   Poista
 9. "En keksi mikä sanaleikki tässä on" -> "Huono Fingerpori"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kyseessä on Jarlan itse keksimä strippi niin se ei sisällä sanaleikkiä

   Poista
 10. Minä en ymmärrä selityksienkään avulla yhtään mitään tästä.

  VastaaPoista
 11. Tuosta vika kuvasta ei selviä mitään.Suoron edellä voi olla paljonkin porukkaa, ja Heimo ei ollut ekassa kuvassa ollenkaan. Paska mikä paska.

  VastaaPoista
 12. Ehkä tässä ei olekaan olennaista kassajono, vaan se, että Suoro nauraa partaansa.

  VastaaPoista
 13. Suoro-oletettu näyttäisi syövän isoa punaista omenaa tai punajuurta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi näyttää kuin se olisi vaihtunut toiseen; Suoron olemukseen kuuluu eka kuvassa oleva pitkä laiha kuono, mutta tokakuvassa on selvä pulloposki :(

   Poista
 14. Itse asiassa Rautalankaporin selitys on liian monimutkainen. Tässä on vain kyse J. Suoron v.ttumaisuudesta eli siitä, että Heimo tulee huudon perusteella hänen taakseen pitkään jonoon. Jonon lyhentyminen hänen edestään on turhaa spekulaatiota.

  VastaaPoista
 15. Olipa harvinaisen huono strippi. J. Suoro sai Heimon pitkän jonon päähän huutelemalla vapaata kassaa? Melkoinen "anti-vitsi", paska mikä paska.

  VastaaPoista
 16. Ehkä Suoro nauraakin absurdille ajatukselle että kassalla työskentelevä henkilö olisi jotenkin vapaa. Kyseessähän on kuitenkin kapitalistisen riistoyhteiskunnan orjuuttama henkilö jonka oikeuksia kavennetaan jatkuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään ei suoraan viittaa siihen, että Suoron maailmankatsomus olisi vasemmistolaisen yhteiskunnallinen. Tosin kyllä tunsin nuoruudessani joitain aika lailla Suoron oloisia tiedostavia reuhupartoja, jotka olivat ympäristölleen yhtä vittumaisia kuin Suoro. Eli Suoro tosiaan voisi olla vanha stallari joka on sittemmin siirtynyt kiinteistönvälitysbisnekseen, mutta sabotoi kulutusyhteiskuntaa tekemällä kaikenlaista jäynää ostajille ja myyjille.

   Poista
 17. 'Myh myh myh' on venytelty versio englanninkielisten päivittelystä 'my my my', eli jokseenkin 'Jopas nyt jotakin'. Eli Suoro näyttäisi kiusoittelevan Heimoa siitä, että tämä olisi muka tulkinnut huudon sen kaksoismerkityksen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...Mitäpä muuta motivaatiota voisi Heimolla olla rynnätä loputtoman pitkän jonon viimeiseksi.

   Poista
  2. Eikä ole, se on sovellus suomenkielen verbistä "myhäillä".

   Poista
 18. Korrekti rautalankaselitys tälle epäonnistuneelle vitsille on tämä:

  a) J Suoro tunnetaan kaksoismerkityksisistä ilmoituksistaan, jossa usein myyntituotteen mitätön ominaisuus tai jopa ilmiselvä vika ilmaistaan sanamuodolla, joka on tulkittavissa (eikä pelkästään tulkittavissa vaan myös on yleisemmin käytössä) kuvaavan tuotteen haluttavaa ominaisuutta. Esim. Autosta kaatunut puu sisälle tuulilasista -> "auto puusisustuksella".

  b) J Suoro jonottaa harvinaisen pitkässä kassajonossa.

  c) Kassajonolle haluttava ominaisuus on että sen pituus on nolla, jolloin käytetään ilmaisua "vapaa kassa", eli kassahenkilö on heti vapaa palvelemaan seuraavaa asiakasta.

  d) Kassahenkilön parisuhteessa olemattomuus voidaan myös ilmaista ilmaisulla "vapaa kassa", tämä ominaisuus on kuitenkin suurimmalle osalle asiakkaista yhdentekevä.

  c) J Suoro käyttää kertoessa kassan olevan vapaa kohdan d) merkitystä.

  d) H Vesa ryntää hikipäässä jonoon, koska tulkitsee J Suoron puhuvan vapaasta kassasta kohdan c) merkityksessä

  e) J Suoro myhäilee partaansa, koska olettaa H Vesan ryntäävän hiki päässä romanttiseroottisin motiivein parisuhteesta vapaan kassahenkilön palveltavaksi.

  VastaaPoista
 19. Ei tuo selitys tunnu järkevältä. Viittaisikohan tämä strippi aiempaan strippiin, jossa Heimo Vesa Irman kanssa kävellessään näkee alastoman kassaneidin kirmaamassa metsässä ja sanoo "Siinä on vapaa kassa," Kun Heimo tässä uudessa stripissä kuulee Suoron huudon, hän ryntää heti kiihtyneenä kassajonoon saadakseen taas nähdä vilauksen naisellisista suloista. Tällä selittyisi Heimon ilme ja se, että hän näyttää kurkkivan kassaa Suoron takaa. Suoro kyllä näyttäisi syövän jotain, enkä osaa selittää sitä, mutta ehkä se on vain huolimatonta piirrosjälkeä.

  VastaaPoista
 20. Anonyymin klo 14.34 ansiokkaasseen selitykseen haluasin lisätä että kassahenkilö näyttää "miesneitsyeltä" eli mieheltä jonka ulkonäkö ja sosiaaliset ominaisuudet tekevät parisuhteen epätodennäköiseksi. Suoro saattaa tästä päätellä kassan olevan parisuhteen ulkopuolella. Tällöin myhäilyyn liittyisi myös Vesan homosheimausta.

  VastaaPoista
 21. Tavallista heikompi Fingerpori, mutta samalla myös yksi kaikkein aikojen surkeimpia Rautalankaporin selityksiä.

  VastaaPoista
 22. Suoron huuto "täällä on vapaa kassa" saattaisi demariHeimoa luulemaan, että Rinteen ajama yhteinen lompakko on tullut käyttöön ja kassalla voit olla vapaamatkustajana oikean jäsenkirjan omaavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä Suoro selvästi tarkoittaa, että koska hän valkoinen heteromies, niin persuideologian mukaan hänen pitää saada kaikki heti sekä muista välittämättä, niin hän voi mennä muiden ohitse aivan kuin kassalla ei olisi muita. Ja samalla hän kouraisee edellä olevaa naista, joka ilmeestä päätellen ei pidä siitä, mutta kunnon persun tapaan Suoro vain naureskelee ja nuuhkii sormiaan välittämättä muiden tyrmistyksestä.

   Poista
 23. Rautalanka osuu harhaan, stripissä on seksuaalinen viritys.
  Ihmiset ovat kassajonossa happamia, mikä vertautuu toiseen jonoon eli "homojunan" iloon.
  Toisaalta "vapaa kassa" vertautuu aikaisempaan strippiin; linkki alla.
  Toisessa ruudussa Suoro myhäilee ja haukkaa hedelmää kuin Eedenin hyvän ja pahan tiedon puusta. J. Suoron pilailu nostaa jonoon tulleella Heimo Vesalla hien pintaan.

  http://www.rautalankapori.fi/2016/03/vapaa-kassa-fingerpori-rautalangasta.html?m=1

  VastaaPoista
 24. Strippi oli paska, rautalanka vielä paskempi ja kommentoijien vääntämät vitsit vielä siitäkin paskempia.

  VastaaPoista
 25. Mistä voi saada kriisiapua näihin paskempiin strippeihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä kommenttiosastolta, vertaistukea.

   Poista
 26. Kuka selvittäis tämän? https://www.hs.fi/fingerpori/car-2000006129339.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hallusinogeenisten huumeiden käyttäjä kuvittelee, että Trip Advisorista löytyy neuvoja siitä, mitä huumeita käyttäessä, "Tripillä", koetut asiat merkitsevät.

   Poista
 27. juurikin näin! eikös ollut hyvä, että niin moni (?) pääsi vähän päästelemään höyryjä... ; D

  VastaaPoista
 28. öö tarkoitin tuota vertaistukea ed. kommentillani, heh.

  VastaaPoista
 29. Onko tää ennätyspaska? Nyt mielipiteet 19-190.

  VastaaPoista
 30. Vapaamielinen Kassa6. elokuuta 2019 klo 13.48

  Selvästi kyse on Suoron saamasta henkisestä tyydytyksestä kun hän uunottaa Heimon pitkän jonon perälle huudollaan.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.