Avaruuden tuntua - Fingerpori rautalangasta 25.2.2022

 

Kun J. Suoro myy kaksiota kertoen, että asunnossa on avaruuden tuntua, luulisi tämän tarkoittavan asunnon olevan valoisa ja tilava. Totuus on kuitenkin päinvastainen, sillä Suoro tarkoittaakin avaruuden tunnulla sitä, että pimeässä asunnossa ilman happea tuntuu kuin olisi avaruudessa. Strippi 4598.

3 kommenttia:

 1. Tämä voi olla sattumaakin, mutta on pieni mahdollisuus, että tuossa on pieni populaarikulttuuriviite. Vuosituhannen vaihteessa julkaistu kahden 7-jaksoisen tuotantokauden mittainen brittiläinen komediasarja Spaced esitettiin Suomessa nimellä Avaruuden tuntua. Sarja oli mm. Simon Peggin ja ohjaaja Edgar Wrightin harjoitusmaastoa (Shaun of the Dead, Hot Fuzz, The World's End). Oli viite totta tai kuvitelmaa, suosittelen lämpimästi sarjaa, etenkin ekaa kautta.

  https://www.imdb.com/title/tt0187664/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennenkin sanonut ja sanon uudelleen, että parasta Figerporissa on monasti kommentit. Kiitoksia vihjeestä.
   Parhaita komediasarjoja ovatkin olleet englantilaiset. Oma suosikkini edelleen katselukertoja sietävä MicroSoap eli parodia saippuasarjoista

   Poista
  2. Kertoo tämä sitten sarjan hyvyydestä tai sitten vain fanaattisuudestani, mutta otin selville Spacedin ulkokohtauksissa käytetyn talon osoitteen, ja kun kävin Londiniumissa hieman ennen maailman pysähtymistä, käytin muutaman tunnin siihen, että kävin katsomassa taloa ja osoittamassa sille kunnioitaustani. Ihan tunnistettava mörskä jo vähän matkan päästä.

   Mitä saippuasarjoihin parodioihin tulee, niin sen esi-isä taitaa olla 1977-1981 esitetty legendaarinen Soap (Kupla). Parin ekan haparoivan jakson jälkeen sarjan juonenkäänteet alkavat svengata kuin hirvi.

   Esimerkkiavaus sarjan alkupäästä, jolloin juonenkäänteet olivat vielä yksinkertaisia:
   https://www.youtube.com/watch?v=0BHQT3Omqtw

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.