Autonostaja - Fingerpori rautalangasta 9.4.2022

 

Kun autonostajaksi tunnistettu mies saapuu autokauppaan, luulisi autonostajan tarkoittavan auton ostajaa. Osoittautuu kuitenkin, että kyseessä on auton nostaja, mikä selittää Allanin kyllästyneen reaktion miehen saapumiseen. Strippi 4634.

16 kommenttia:

 1. Ehkä kyseessä on pikemminkin "auto nostaja", niin n-kirjainten määrä ainakin pysyy samana oli merkitys kumpi tahansa.

  VastaaPoista
 2. Lukeekohan Jarla itse usein näitä kommentteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaa vilkuilee paikkoja jossa vois kommentoida, myös tätä. Sillä eihän noin vuoden takainen "voita tupakanhimo" voi olla sattumaa

   Poista
  2. Ano 16.32 (ja todennäköisesti legendaarinen GH), mihin viittaat? Strippi on tuttu ja tiedän, että se on julkaistu pari-kolme kertaakin. Ei kai tässä ole kyse siitä, että GH (eli sinä) arvasi, että kohta se tulee uusintana parin muun uusinnan perään ja sitten se tuli.
   Jarla nimittäin vain lähettää Hesarille strippejään ja ne julkaistaan tai sitten niitä ei julkaista, jolloin tilalle tulee uusinta. Mutta Jarla ei päätä milloin noita uusintoja tulee, sen päättää lehden toimitus.

   Lyhyesti: sattumia on olemassa. Itse asiassa olisi hyvin epäilyttävää, jos näin valtavassa ja monisyisessä maailmankaikkeudessa ei olisi sattumia.

   Poista
  3. Lukeehan Jarla näitä ja käyttää Gh nimimerkkiä.

   Poista
  4. Tiesittekö, että Rautalankapori on Jarlan tytäryhtiö ja Gh sen markkinointiosasto vastuualueenaan kävijämäärät. Hän muun muassa vaihdatti kävijälaskurin kondensaattorit alkuvuodesta.

   Poista
 3. Painon noston ennätys on 488kg ja kevyin auto on 680 kiloinen Ford KA

  VastaaPoista
 4. Tuo auto on joku pahvinen esittelykappale, tai ainakin ilman moottoria. Eihän se muuten pysyisi tuossa asennossa vatupassissa vaan kiepsahtaisi nokka lattiaan.
  Veikkaan, että painoa sillä on enintään 10 kg

  VastaaPoista
 5. Vai että sattuma? Matematiikka on eri mieltä

  28.7.2020 ehdotettu "seuraava uusinta on voita tupakanhimo"

  30.7.2020 tuli seuraava uusinta, aiheena "voita tupakanhimo"

  Tuona aikana oli julkaistu strippejä 4130 kpl

  Joten mahdollisuus että tuo kyseinen strippi oli juuri SATTUMALTA uusintana on 1/4130 eli 0,0242%

  Väännetäänkö rautalankagsta?

  Vuodessa julkaistaa hesarissa 312 strippiä

  Jos jokainen noista olisi jatkossa uusinta, menisi aikaa noin 13 vuotta, että että juuri tuo yksi kyseinen strippi olisi tullut varmuudella uusintana.

  Tietenkin maailma on täynnä peeloja jotka ovat myös sitä mieltä että lottorivi 1234567 on yhtä todellinen kuin mikä tahansa muu... Mutta jätetään heidän omaan arvoon, ja todetaan että stripeistä päättävät henkilöt lukee tätä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lottorivi 1,2,3,4,5,6,7 on ihan yhtä todennäköinen kuin mikä tahansa muukin seitsemän numeron sarja, vaikkapa 3,11,17,22,26,31,36. Matematiikka todistaa tuon. Myös logiikka, eivät nuo pallot tiedä mitä muita palloja on jo tullut tai on tulossa. Joten ne eivät ole riippuvaisia toisistaan. Jos sarjaksi on tullut 1,2,3,4,5,6, niin tuo ei mitenkään heikennä tai vahvista sitä mahdollisuutta, että seuraavaksi tulee seiska. Huomaa sekin, että mikään ei vaadi, että noiden numeroiden pitäisi tulla suuruusjärjestyksessä, ts jos on tullut jo 7,3,6,4,2,1 niin mahdollisuus vitoselle on ihan sama kuin mille tahansa muulle numerolle, vaikkapa 37:lle.

   Mahdollisuus saada lotossa 7 oikein on 1/18.643.560. Laske tuosta todennäköisyysprosentti sille, että joku voittaa, kuten lähes joka viikko käy. On noin 4.500 kertaa pienempi kuin tuo 1/4.130.

   Poista
  2. Nimenomaan, matematiikka on väillä eri kuin käyätäntö.

   Jos heitetään kolikkoa yhdeksän kertaa, ja joka kerta tulee klaava.

   Millä todennäköisyydeällä se 10 on myös klaava.

   Matikkanero todistaa että se on 50%

   Normaalit tarjuaa että se on 0,0009765%

   Poista
  3. 16.40, yhdeksän peräkkäistä klaavaa kertoo, että joko kolikko tai heittotapa suosii klaavaa. Todennäköisyys on siis yli 50 %.
   Matikkanero on muuten oikeassa, jos katsotaan miten esität tuon. Tuo ns normaalin arvio vastaa kysymykseen: millä todennäköisyydellä seuraavat kymmenen heittoa ovat kaikki klaavoja.

   Poista
  4. Kenties häneltä löytyy myös se rulettipöytä joka pyörittää ÄÄRETTÖMÄN pitkään samaa väriä ja nollaa peräkkäin, ja siksi panoksen tupaus aina hävitttäessä ei tuokaan 99,99% varmuudella voittoa....

   Poista
 6. Vaikka ei mikään matikkapalsta olekaan, niin otetaan vielä tämä paradoksi.

  Haluatko miljonääriksissä on neljä vastausvaihtoehto.

  Kilpailijalla ei ole mitään hajua oikeasta vastauksesta.

  Hän pohtii vaihtoehtoa B, jolloin se on 25% varmuudella oikea, ja muut 75% varmuudella oikeita.

  Hän on oljenkorren 50/50 ja jäljelle jää B ja A.

  Kannattaako hänen vaihtaa vastaus A:han.

  Tottakai kannattaa, koska EDELLEEN B on oikea vastaus 25% varmuudella, ja muu(t) ovat oikein 75% varmuudella.

  Eli vaikka on kaksi vaihtoehtoa, niin mahdollisuudet ei ole aina 50%

  Toinen joka järkyttää monia on sarja ota tai jätä.

  Kun jäljellä on kilpailijan salkku, ja yksi avaamaton salkku, niin mikä on mahis että kilpailijalla on pääpotti. Aivan, se on 1/26, vaikka salkkuja on enää jäljellä 2

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Monty Hall-probleema. Tosin todella huonosti selitettynä.

   Poista
  2. Se salkku ei tiedä onko kaverina sillä ollut 1, 25, tai vaikkapa 100000 laukkua.

   Jos on kaksi salkkua niin se voitto on 50% varmuudella toisessa

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.