Surströmming - Fingerpori rautalangasta 27.4.2022

 

Fingerpolin avaruusaseman astronautilla on huono lounasvalinta, sillä heti avatessaan oksettavan pahasta hajustaan tunnetun surtrömming- eli hapansilakkatölkin hän alkaa oksentaa. Tämä puolestaan on tavallista ongelmallisempaa avaruuspuvun sisällä, sillä oksennus jää ikävästi leijumaan kypärän sisään. Strippi 4644.

14 kommenttia:

 1. Eikös tässä vitsinä ole myös se, että surtrömming on niin pahan hajuista, että se kantaa tyhjiönkin läpi?

  VastaaPoista
 2. Täytyyhän sen kypärän muutenkin ottaa pois jos kerran aikoo syödä sitä surströmmingiä. Samalla voi kaataa pois kypärän sisällä olevat oksennukset.

  VastaaPoista
 3. Tässä varmasti on tarkoituksena myös esittää, että surströmming lemuaa niin pahalle, että oksennus tulee vaikka ollaan avaruuden tyhjiössä ja päällä on avaruuspuku antamassa suojaa.

  VastaaPoista
 4. Ehkäpä kaveri on mennyt avaruuteen välttääkseen hapansilakan hajun, mutta saa etomisreaktion aikaan pelkkänä mielikuvana

  VastaaPoista
 5. Haju ei taida läpäistä astronautin kypäräpukua

  VastaaPoista
 6. Vitsintynkää lienee myös siinä, että hapansilakka haisisi niin pahalle, että avaruuden tyhjiössä ja avaruuspuvun läpikin löyhkä saisi voimaan pahoin. Toki pitää jättää huomioimatta koko purkkiruuan syönnin mahdottomuus avaruusalusaseman ulkopuolella.å

  VastaaPoista
 7. Eiköhän se vitsi ole, että "ruoka" on niin pahan hajuista, että haju änkeää sisälle ilmatiiviiseen avaruuspukuun, vaikka ainut mahdollinen virtaus on paineistetusta puvusta ulospäin avaruuden tyhjiöön.

  VastaaPoista
 8. Hieman yllättävää että tuo fingenautti ei olekaan Heimo eikä Allan. Tosin, täytyyhän jonkun olla siellä valvontakeskuksessakin painamassa nappuloita.

  VastaaPoista
 9. Itse tulkitsin niin, että fingernautin koko avaruuskävelyn syy on suorittaa tieteellinen koe: haiseeko surströmming niin voimakkaasti, että sen haistaa jopa tyhjiössä ja ilmatiiviin kypärän läpi? (Kokeen tulos näyttäisi vahvistavan tutkittavan hypoteesin) Suuri osa esim. ISS:n henkilöstöstähän on avaruudessa nimenomaan tarkoituksenaan tutkia erilaisten ilmiöiden toimintaa "poikkeuksellisissa" olosuhteissa.

  Lounasta astronautit kai harvemmin nauttivat avaruuskävelyn aikana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on illallinen tai aikainen aamiainen. Sen näkee siitä, että on pimeää.

   Poista
  2. Ai miten niin on pimeää? Onko tuo avaruuspuku ja avaruusasema sitten itsestään loistavia, vai?

   Poista
 10. Surströmming suositellaan viedä ulos avattavaksi. Tässä tapauksessa se on viety pois koko maapallolta kiertoradalle ja jopa avaruusaluksen ulkopuolelle avattavaksi ja silti se vaan haisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suositellaan myös, että avaamistapahtuma suoritetaan pitäen purkkia veden alla, jotta liemet eivät lennä kaikkialle, purkissa kun on melkoinen paine.

   Poista
 11. Toivotaan vaan että hän sulki sputnikin luukun ennen säilykepurkin avaamista. Muutenhan koko porukka on kohta Byöörg-tilassa ja lounas nautitaankin piknikkinä aluksen ulkopuolella. Puuttuu vaan grilli ja HK:n blöö.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.