Keskustellaan erilaisuudesta - Fingerpori rautalangasta 6.10.2016


Päivän Fingerporissa Heimo osallistuu keskustelutilaisuuteen, jossa on tarkoitus puhua erilaisuudesta. Kun haastattelija kysyy toiselta keskustelijalta miltä tuntuu olla musliminainen tämän päivän Suomessa, Heimo sortuu asiaan josta kyseiset keskustelut saa usein kritiikkiä: Hän alkaa puhua vähemmistön edustajan puolesta ilman mitään omakohtaista tietämystä aiheesta, jolloin vastaus ei myöskään vastaa lainkaan kysymykseen.

8 kommenttia:

 1. Ei vaan Heimo on erilainen, eli musliminainen Suomessa.

  VastaaPoista
 2. Haastattelijan asennosta jälkimmäisessä ruudussa voi päätellä, että kysymys ei alun perinkään ollut kohdistettu musliminaiselle, vaan ko. keskustelun osapuolet ovat haastattelija ja Heimo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä pidä paikkaansa. Katso asentoa toisessa kuvassa ja mikrofonitelineen sijoittelua.

   Poista
 3. Monen keskusteluohjelman synti: "asiantuntijat" puhuvat asianosaisten ohi/yli.

  VastaaPoista
 4. Ilmeisesti ihmisiltä on mennyt ohi tämän stripin vitsi ;)

  VastaaPoista
 5. Siis vitsi on se, että Heimo keskustelee erilaisuudesta, erilaisesta kuin itse on. Ei hän tässä ole asiantuntija, hän on vain erilainen kuin keskustelunaihe.

  VastaaPoista
 6. On puhuttu viime aikoina myös ilmiöstä nimeltä "miesselittäminen" (mansplaining), josta tämä on oiva esimerkki.

  VastaaPoista
 7. "Siis vitsi on se, että Heimo keskustelee erilaisuudesta, erilaisesta kuin itse on. Ei hän tässä ole asiantuntija, hän on vain erilainen kuin keskustelunaihe."

  Minusta tämä selitys on oikea. Tällä kertaa se ei ole niin poliittinen kuin monet ovat halunneet nähdä. En usko, että blogin selitys on se mitä tässä on haettu. Vaikka Jarla vihreä onkin.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.