Schrödingerin kissa - Fingerpori rautalangasta 16.2.2017


Päivän Fingerporissa Heimo on kohdannut kissan, josta ei Heimon sanojen mukaan tiedä onko se elävä vai kuollut. Toisessa kuvassa paljastuu, että kissan omistaja on herra Schrödinger. Strippi viittaa  Erwin Schrödingerin klassikoksi muodostuneeseen kvanttimekaniikan outoutta kuvaavaan ajatuskokeeseen, jossa kissa on samanaikaisesti sekä elävä että kuollut. Ajatuskoe tunnetaan nimellä Schrödingerin kissa. 

10 kommenttia:

 1. Schrödingerhän itse asiassa vastusti esitettyjä kvanttiteorioita ja heitti vertauksen kissasta vain alleviivatakseen kuinka pöljänä asiaa piti.

  VastaaPoista
 2. Stripin kissa ei ole joko elävä tai kuollut, vaan molempia, zombie, "elävä kuollut".

  VastaaPoista
 3. kissoilla on tunnetusti ja todistetusti yhdeksän henkeä, joten stripin kissa ei välttämättä ole zombi, pitää vaan kiinni siitä viimeisestään. mutta jos kohtaisin zombin, minusta minulla olisi oikeus sanoa, ettei siitä tiedä, onko se elävä vai kuollut.

  VastaaPoista
 4. Tämä oli samanaikaisesti sekä hyvä, että huono strippi!

  VastaaPoista
 5. Klikkasin 71% todennäköisyydellä "hyvä fingerpori" ja 29% todennäköisyydellä "huono fingerpori".

  VastaaPoista
 6. Itse klikkaisin 13% todennäköisyydellä "hyvä fingerpori", 18% todennäköisyydellä "huono fingerpori" ja 69% todennäköisyydellä jättäisin klikkaamatta. Vai klikkasinkohan nyt jo jotain?

  VastaaPoista
 7. Näyttää olevan tällä hetkellä 50/50, joten klikkaamatta.

  VastaaPoista
 8. Ei saa muuttaa äänestystulosta katsomalla sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superpositio romahtaa ja minä jään sen alle! Apua! Kuka kurja katsoi minua?

   Poista
 9. "Schrödingerhän itse asiassa vastusti esitettyjä kvanttiteorioita ja heitti vertauksen kissasta vain alleviivatakseen kuinka pöljänä asiaa piti." Hyvä läppä.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.