Androidi uneksii sähköisistä lampaista - Fingerpori rautalangasta 30.8.2019


Päivän Fingerporissa androidi-robotti näkee unta sähköisistä lampaista samaan tapaan kuin ihmisten nukkumista verrataan usein lampaiden laskemiseen. Stripin androidi näkee kuitenkin samalla seksiunta, minkä vuoksi hänen unessaan ei esiinny mikä tahansa sähköinen lammas, vaan lampaan muotoinen seksirobotti.
Samalla strippi on viittaus Philip K. Dickin kirjaan Palkkionmetsästäjä, jonka nimi on alkuperäiskielellään Do androids dream of electric sheep? Kyseinen kirja esiintyy stripissä androidin yöpöydällä.

15 kommenttia:

 1. Tähän tietenkin vielä viittaus klassikkoteokseen...

  VastaaPoista
 2. Ei vaan se oli viitaus kirjaan "Palkkionmetsästäjä (engl. Do Androids Dream of Electric Sheep?)" tunnetaan myös nimellä bladerunner

  VastaaPoista
 3. Edellä kommenteissa mainitun kirja- ja elokuvaviitteen lisäksi stripissä viitataan myös maailman ensimmäiseen kloonattuun nisäkkääseen. Kyseinen eläin oli lammas, nimeltä Dolly.

  VastaaPoista
 4. Huomatkaa kirja pöydällä, siellä se viittaus alkuteokseen on.

  VastaaPoista
 5. Hassusti myös Wumossa tänään viitataan samaan, vaikkei mikään vuosipäivä kai olekaan?

  VastaaPoista
 6. "ihmisten nukkumista verrataan usein lampaiden laskemiseen" juurikin lähes päin vastoin: jos ei saa nukutuksi, niin voi yrittää laskea lampaita

  VastaaPoista
 7. Netistä todellakin löytyy Dolly- nimellä lammasta esittäviä "masturbaattoreita".

  Jarlan kuvitelma androidista on kyllä aika hupaisa, kaukana yleisestä tieteiselokuvien mielikuvasta niistä jonkunlaisina ihmisiin verrattuna ylivertaisina olentoina. Tuollainen nössykkä peräkammarinrobotti joka uneksii lampaista...

  VastaaPoista
 8. Voi kunpa tämä olisi ollut ilman selitystä, olisi ollut kiva oivaltaa itse.

  VastaaPoista
 9. Yllättävän moni lukijoista ei pidä stripistä. Minusta tämä oli varsin hauska, kun luin tämän lehdestä ilman rautalankaa, ja tajusin viitteen tieteiskirjallisuuden klassikkoon. -silleen, että MITÄ unia se androidi näkeekään siitä sähköisestä lampaasta.

  Strippi on hauska kommentti ihmisyyden sisältöä pohtineeseen romaaniin. Veikkaan, että Philip K. Dick olisi itse tykännyt tästä.

  VastaaPoista
 10. Yöpöydällä on tällä kansikuvalla oleva painos Philip K. Dickin romaanista:

  https://www.biblio.com/book/do-androids-dream-electric-sheep-dick/d/1061684727

  VastaaPoista
 11. Tämän stripin yhteydessä kommenttia hyväksyttäessä kysyttävä vakuutus siitä, etten ole robotti on aika hauska. Öö... tieteiskirjallisuuden ystävänä "en tiedä varmaksi" olisi ehkä oikea vastus.

  VastaaPoista
 12. Ja vielä... androidille voisi olla helppo tehtävä selvittää, onko muutaman neliösentin kuvassa linja-auto vai kuorma-auto. Minulle vähän huononäköisenä ihmisoletettuna se ei olekaan niin helppoa :-D

  VastaaPoista
 13. Sisäänpäin lämpiävä juttu. En tykännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kauhia. mut hei, tehdään niin, että jätät toistaiseksi FP:n väliin; me ilmoitamme sitten, kun on strippi, joka ei ole sisäänpäin lämpiävä!

   Poista
 14. Ja vastikään oli fokitissakin viittaus Blade Runner -elokuvaan!

  https://www.hs.fi/nyt/fokit/car-2000006202011.html

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.