Välijuusto - Fingerpori rautalangasta 17.8.2019


Juuri kun Heimo toivoo, ettei Rivo-Riitta möläytä hienossa ravintolassa mitään rivoa, antaa tarjoilija syötön suoraan lapaan mainitsemalla välijuuston. Tästä Riitalle syntyy oiva tilaisuus todeta tapansa mukaan "minä sinulle välijuuston näytän", missä välijuustolla ei tarkoiteta alkupalan ja pääruuan välissä tarjottavaa juustoa, vaan sukupuolielimien väliin muodostunutta eritettä.

9 kommenttia:

 1. Nyt on ollu tuurari kännissä tai jotain?

  1 tälläkö kertaa et löytäny vitaiä tuosta Michelin ravintolasta? https://www.kaleva.fi/fingerpori/2019-06-19/

  2 ihan ennistajalleko soitin kun tiedät mitä Riitta tulee sanomaan?

  3 "antaa tarjoilija syötön suoraan lapaan" mitä helvettiä siis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja taas on Gh:lla elämä pielessä jo heti aamusta alkaen.

   Poista
  2. 1 - Michelin-ravintola tässä viittaa siihen, että ravintola on tavallista laadukkaampi ja sen vuoksi Heimo pelkää Riitan möläytystä tavallista enemmän.

   2 - kun Rivo-Riitta esiintyy stripissä, niin hänen todennäköisin repliikkinsä alkaa "minä näytän sinulle..." ja lauseen loppu pohjautuu suoraan edellisen puhujan repliikkiin. Tämä kaava on niin vakiintunut, että nykyisin pelkkä vihjekin riittää antamaan lukijalle tilaisuuden oivaltaa itse varsinainen vitsi. Jos taas Riitan möläytys kirjoitettaisiin kokonaan viimeiseen kuvaan, niin se tavallaan söisi vitsin tehoa, koska se luultavasti tässä vaiheessa tuntuisi vain moneen kertaan käytetyn vitsin uudelleen lämmittämiseltä ilman mitään mahdollisuutta oivallukseen. Huomaa lopussa oleva teksti "jatkuu". Todellisuudessa se tuskin tarkoittaa, että tarina jatkuu seuraavassa stripissä, vaan tämän stripin tilanne jatkuu, vaikka itse strippi loppuukin. Juuri tämä katkeaminen tekee tästä Rivo-Riitan esiintymisestä poikkeuksellisen aiempiin verrattuna ja pitää vielä tämän kerran sen tuoreena. Seuraavalla kerralla Jarlan pitänee keksiä taas jokin uusi tapa kehystää Riitan möläytys, mikä saattaa olla vaikeampaa kuin itse perusmöläytyksen keksiminen. Kaksimielisyyksiähän kuitenkin saa melkein mistä tahansa, mutta Rivo-Riitta-kaava on jo aika loppuun kaluttu alkuperäisessä muodossaan. Tämä selittää miksi Rivo-Riittaa ei ole esiintynyt enää yhtä usein kuin Fingerporin alkuaikoina.

   3 - kyseessä on kielikuva, joka tässä yhteydessä tarkoittaa, että tarjoilijan repliikki antaa Riitalle täydellisen tilaisuuden käyttää vakiomöläytystään.

   4 - Gh, sinä olet idiootti.

   Poista
 2. Riitalle tietysti kuuluu käteen bulkkiolutlasi, vaikka oltaisiin syömässä Michelin-ravintolassa. Ei juo viiniä kuten Heimo ja Irma, jotka käyttäytyvät sovinnaisemmin. Tuo pistikin vähän silmään, miten hyvin laadukkaassa ravintolassa olut voidaan tarjoilla tuollaisesta lasista... Mutta kun Riitan käteen vain ei jalkalasi sovi, ei tuota olisi muutenkaan voinut esittää.

  VastaaPoista
 3. Eiköhän "välijuusto" ole tarkoitus väärinymmärtää välilihaan muodostuvaksi "sissijuustoa" vastaavaksi kertymäksi. Ei siis "sukupuolielimien väliin".

  VastaaPoista
 4. Vaikka vanha kyyppari olenkin niin en kyllä tunnista tätä välijuusto-termiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä et ole ollut michelin-ravintoloissa..?

   Poista
  2. Siinä olet kyllä Anonyymi ihan oikeassa.

   Poista
 5. Minulle alkaa metsäkämpillä kertymään esinahan alle jostain syystä ehtaa koskenlaskijaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.