Sinun veitselläsi - Fingerpori rautalangasta 27.8.2019


Kuulustelijan kertomasta voisi luulla, että Metanoli-Miettistä on puukotettu Sam Makkosen puukolla, mutta todellisuudessa kuulustelijan sanat tarkoittavatkin, että Miettinen soitti puhelun Makkoselle Makkosen veistä käyttäen.

10 kommenttia:

 1. https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015090220286787 määki ekaks luulin et tota tyttöä puukotettiin Nokialla, mutta häntä olikin puukotettu Nokiassa 😀

  VastaaPoista
 2. Eli kun lähdet Nokiasta ajelemaan itään, päädyt Tampereeseen, voit jopa jatkaa matkaa Kangasalaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. About näin. Fingerporissakin oli vitsi "Mies tapettiin Tampereella (sitä kaupunkia käyttäen tekovälineenä) jos olisi uutisoistu "Tampereessa" niin mitään vitsiä ei olisi voinut vääntää

   Poista
 3. Gh ja Ano, ei noissa teidän paikallissijojen vääntelyssä ole mitään vitsiä. Kun suomessa paikkakuntien nimillä on vakiintuneet taivutusmuodot, niiden osaamattomuus kertoo vain puutteellisesta kielitaidosta, tai siitä ettei ole koskaan kuullut miten kyseinen nimi taipuu.

  Nimien taivuttamisesta on yksi ikivanha vitsi. Huonokuuloinen mummo kuuntelee uutisista, että mies on tapettu Tyrväällä. Siitä hän ihmettelemään, että ohhoh, MILLÄ se mies tapettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli juuri se VÄÄRÄA taivutusmuoto tuo vitsin... Jos Nokia tai Tampere olisi taivutettu oikein, ei sitä vitsiä syntyisi

   Poista
  2. No jos joku taivuttaa Nokian sisäpaikallissijassa, ei siinä kyllä mitään vitsiä. Siinähän idiootti hekottelee itsekseen asialle, jossa ei ole mitään yleisesti ymmärrettävästi huvittavaa.

   Poista
  3. "Kun suomessa paikkakuntien nimillä on vakiintuneet taivutusmuodot, niiden osaamattomuus kertoo vain puutteellisesta kielitaidosta, tai siitä ettei ole koskaan kuullut miten kyseinen nimi taipuu."

   Lähinnä se kertoo siitä, että 1) kyseinen paikkakunta on niin turha, ettei ketään kiinnosta, ja 2) taivutuksen voisi muuttaa siten, että se vastaisi yleistä kielioppia.

   Esimerkiksi muoto "Kangasalla" viittaa siihen, että paikkakunnan nimi on "Kangasa". Jos paikkakunnan asukkaat haluavat käyttää noin idioottimaista taivutusta, lyhennetään sitten paikkakunnan nimi muotoon "Kangasa", jolloin haluttu taivutusmuoto on kieliopin mukainen.

   Poista
  4. Viimeisimmän anonyymin käsitys kieliopista ei vastaa asiantuntijoiden nykyistä käsitystä kielestä.

   Kun kangasalalaiset, virtolaiset, lempääläläiset, iisalmelaiset ja virtasalmelaiset taivuttavat paikkakuntansa nimen niin kuin se heilläpäin on vuosisatoja taivutettu, ei siihen tule mikään kielitoimisto määräämään että teidän pitää muuttaa nimi jonkun normin mukaiseksi. Kun se oikea taivutusmuoto on juuri se, mitä paikkakuntalaiset käyttävät, ei minkään kieliopin määräämä.

   Poista
  5. Mutts miksi virallinen lehti vääntää Fingerporimaisen vitsin puukotuksesta? Otsikko oliisi voinut olla esim "Nokiasss puukotettiin tytttöå kaupassa"

   Poista
 4. IHAN KUIN TUO POLIISIN LAUSE (NIMI MUUTTAEN) OLISI SUORAAN YLEN KYLMÄÄVÄ TAPAUS -SARJASTA? VAI KUI?

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.