Auton purku - Fingerpori rautalangasta 3.8.2019


Kun Heimoa pyydetään purkamaan auto, tarkoitetaan tällä ostosten tyhjentämistä autosta ja niiden kantamista sisään. Heimo ymmärtää asian kuitenkin väärin ja alkaa purkaa autoa osiin.

17 kommenttia:

 1. Eikö todellakaan tuuraaja löytänyt tosta "kyytien antamisesta' MITÄÄN vitsiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhempi rouva joka sai kyydin kauppaan on Inkeri Kääriäinen, Heimo Vesan puolison Irman täti. Mikään tässä tai aikaisemmissa Fingerporeissa ei viittaa siihen, että hän harrastaisi seksiä Heimon kanssa.

   Poista
 2. Stripissä ei puhuta mitään kyytien antamisesta, vaan kyydin antamisesta, jolla ei ole mitään kaksoismerkitystä.

  Ensimmäinen ruutu ei sisällä vitsiä, se on vasta vitsin alustus.
  Vitsi on se, minkä rautalanganvääntäjä selittikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan muuten vaan käytetty sanaa josta saa helpolla vitsin. Mutta eihän tossa mitään vitsiä ollut, kuten ei myöskään sanassa pätkätyö

   Poista
  2. Stripissä, jonka ensimmäisessä ruudussa esiintyi sana "pätkätyö" se sana oli täysin epäoleellinen vitsin kannalta, eikä se tuonut vitsiin mitään lisäsisältöä. Myöskään tämänpäiväisessä stripissä "kyydin antaminen" ei ole vitsin kannalta oleellista.

   Gh, ikävä kyllä vaikuttaa siltä, että pääsi sisäinen maailma on melkoisessa ristiriidassa sen kanssa, miten ihmiset yleensä maailman tulkitsevat.

   Voimia sinulle.

   Poista
  3. Hyvin monilla sanoilla on useampia merkityksiä, ja niistä saa helposti väännettyä vitsin. Mutta se ei tarkoita, että niitä käytettäisiin edes Fingerporiaaa pelkästään vitsailuun.

   Kyyti merkitsee tässä stripissä pelkästään kuljettajana toimimista matkalla, ei yhdyntää. Eikä pätkätyöllä ollut metallinjyrsintävitsissä mitään kaksoismerkitystä.

   Poista
  4. Eli molemmissa stripeissä on "vitsi vitsissä" eli se mitä lukija olettaa vitsiksi, ei olekaan sitä?

   Eli strippi "lapset ovat suurimpia tablettien käyttäjiä" toistuu sama kaava sun mukaan, koska vitsi ei olekaan sanassa tabletti?

   Poista
  5. Mitä ihmettä sinä Gh siellä sekoilet?

   Siihen nähden että et tunnu ymmärtävän vitsejä lainkaan, viestisi ovat kyllä omalla surkuhupaisella tavallaan hauskoja.

   Poista
 3. GH, vaikka stripissä olisikin ilmaisu, josta saisi toisen vitsin, niin eiköhän Jarla tee fiksummin, kun säästää sen varsinaisen vitsi toiseen strippiin. Kun hän saa maksun yhdestä stripistä, niin miksi hän laittaisi siihen kahden stripin verran materiaalia ?

  Ja miksi muuten et käyttänyt sanaa "tosiaankaan", vaan sanaa "todellakaan"? Onko siinä jokin vitsi viitaten, että "valheella" olisi löytänyt? Ja miksi valitsit sanan "tuuraaja", etkä "sijainen"? Jokin vihje tuuriin, siis onneen?
  Kiinnostaisi myös tietää miksi laitoit tuohon lainausmerkit epäsymmetrisesti. Yritätkö viestittää sillä jotakin? Etupainoisuutta, ehkä - siis isoa kuppikokoa, johon stripin viimeinenkin kuva selvästi viittaa. Entä miksi jätit lopusta pisteen pois.

  Tulkitsen ensimmäisen kommenttisi kertovan rivien välissä kuinka sinulla kävi flaksi jonkun isorintaisen naisen kanssa ja hommat ovat vielä kesken - paitsi että koko juttu on valhetta ja antamasi kuvitteellinen kyyti pikemminkin itkettää.

  Ja mitä tulee muihin kommentteihisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas loistava analyysi. Olen varma siitä, että olet oikeassa.

   Poista
 4. Vitsi toimisi muuten, mutta kun ilmiselvästi ollaan liikkeellä Heimon autolla, niin ei. Toisin olisi, jos olisi kyse tummun autosta.
  Ei nim. ole Heimolle tyypillistä, että hän tottelisi sokeasti kaikkia akkojen käskyjä.
  Vrt Riitta joka kääntää rivoksi minkä hyvänsä, Suoro joka vääntää edukseen viatkin, Asko joka pervoilee aina jne.Mutta Heimo, tummun auton hän kyllä olisi voinut purkaa tämän käskystä muttei ikinä omaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös Heimon oma auto ole yleensä ollut Jarlan omaa designiä oleva Stalin 1200. Tämän stripin auto on Lada joita on aikaisemmin ollut mm. Allan Kurmalla ja muilla hahmoilla. Voihan se olla tuon mummunkin ajokki.

   Tai mistä sen tietää. Aika epäoleellinen asia vitsin kannalta kenen auto on kyseessä.

   Siinä sinulla kyllä on hyvä pointti, että härskit kaksimielisyydet liittyvät tiettyihin henkilöihin, Askoon, Riittaan ja Homeliukseen. Gh:n ylempänä arvelema kaksimielisyys kyydistä menee siltäkin puolelta pieleen, että tuo hahmo ei ajattele eikä puhu sillä tavoin. Riitta puhuisi, mummo ei.

   Poista
 5. Heimo tarttuu toimeen kun kauppareissun jälkeen pitää purkaa auto. Aika simppeli strippi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja "kyydin antaminen" on siinä ihan muuten vaan vaikka se voisi olla myös osa vitsiä / toinen vitsi samassa stripissä.... Just...

   Poista
  2. Voisihan Fingerporin maailmassa olla vaikka mitä, mutta kun ei ole, mitä Gh sille mahdat?

   Jarla piirtää sellaista sarjakuvaa kuin haluaa, ja turha sinun siitä nillittää. Jos haluat erilaista, lue muuta, tai jos taidot riittäisivät, alkaisit kirjoittamaan ja piirtämään itse.

   Rautalanganvääntäjä taas esittää tulkinnan siitä, mitä Jarla piirtää. Ja tarkentaa ja korjaa tulkintojaan jos hän huomaa olevansa väärässä.

   Sinun kommenttisi taas kuvaavat omaa päänsisäistä maailmaasi, ja kun selvästi olet mielenterveysongelmainen, sen suhde ympäröivään maailmaan ei vastaa muiden kokemaa todellisuutta. Kun lisäksi vaikutat olevan jankkaava typerys joka ei pysty käsittämään muita näkökulmia kuin oman sekopäisen todellisuutesi, sinua ei taida täällä pystyä kukaan auttamaan. Jos missään muuallakaan.

   Poista
 6. Eli toistuvasti kätetään sanoja joista saisi vitsin, mutta niihin ei ole piilotettu mitään vitsiä? Juuust

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gh, kyllä. Juuri näin. Täsmälleen. Oikein. Aivan.

   MIKSI et suostu tajuamaan sitä, että: yksi strippi = yksi vitsi.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.