Kaupungin taloustilanne - Fingerpori rautalangasta 26.9.2020

 


Kun kaupunginjohtaja kommentoi kaupungin taloustilannetta v-mäiseksi, hän tarkoittaa talouden olevan elpymässä v-mallisesti, eli jyrkkää laskua seuraa nopea talouden palautuminen ennalleen. Tästä syntyy kuitenkin toimittajalle vahingossa vääränlainen kuva, sillä v-mäisellä tarkoitetaan usein vittumaista. Raportoidessaan talouden vittumaisesta tilanteesta toimittaja antaisi kuitenkin vahingossa todellisuutta synkemmän kuvan kaupungin taloudesta, ja samalla kuvaisi kaupunginjohtajan suhtautumisen asiaan välinpitämättömäksi ja epäasialliseksi.

8 kommenttia:

 1. Oho, tulihan se Vittu sieltä. Mä jo yöl aattelin mitä termii käytät... Oisko se ollut emätin, vagina tai jopa kohdunkaula...

  Mutta mahtavaa työtä, jatka samaan malliin ei ne arjen sanat sit ookkaan niin pelottavia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gh, kyllä sinä olet surkea. Etkä ole vieläkään oppinut, että nuo sanat eivät tarkoita samaa.

   Poista
  2. Aika laimeita nämä Gh:n viimeaikaiset. Olisko lääkitys nyt paremmin kohdillaan, kun häneltä tulee vain tuollaista aneemista jäpitystä.

   Toista se oli Enki Bilalin, suutari Anderssonin ja (Hannu Karpon näköisen) Kalevi Keihäsen aikoihin.

   Poista
 2. Anteeks mutta...miten tosta stripistä ilmenee että toimittajalle syntyy selittäjän kuvaama kuva? Minä näen vain, että toimittaja kirjoittaa kynällä muistiin mitä kaup. joht. on sanonut, kuten toimittajat aina tekevät. Mitä sitten painetaan, on eri asia. Mutta eihän tässä oltu vielä päästy niin pitkälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska tämä tulkinta perustuu olemukseen/toistoon

   Vastaavia strippejä ollut ennenkin jossa Homeliuksen sanoja tulkittu väärin.

   Esim. riitta toteaa "minä sulle venuksenkujan näytän" niin kukaan tottunut lukija ei jää odottamaan seuraavaa osaa jossa Riitta näyttäisi Venuksenkujan

   Poista
 3. Mulle meni tuo lommoposkihanhi-juttu ohi, osaisiko joku selventää sitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lommoposkihanhi-pilakuvassa oli yhdistetty kaksi vihreisiin liittyvää teemaa: Hanhia varten kasvatettavat pellot, joiden tarkoitus olisi vähentää muuttomatkoilla olevien lintujen aiheuttamia tuhoja maanviljelylle, sekä marihuanan käytön laillistaminen, joka on joidenkin vihreiden ajama asia.

   Oli kyllä mielestäni aika heikko pilakuva.

   Poista
  2. Onko se Jarlan vieressä oleva mies joku vihreiden tunnettu poliitikko?

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.