Kukkuu - Fingerpori rautalangasta 4.9.2020

 


Päivän Fingerporissa Heimon auton myyjä on todennut, että auton moottori käy ja kukkuu, mikä on yleinen sanonta tarkoittaen, että moottori toimii hyvin. Tällä kertaa "käy ja kukkuu" kuitenkin tarkoitti, että auto konkreettisesti toimii käkikellona.

5 kommenttia:

 1. Ajattelin että myyjä olisi mainostanut "käy kuin käkikello". Tämäkin viittaisi sveitsiläisen moitteettomaan käyntiin.

  VastaaPoista
 2. "yleinen sanonta", jota minä myöhäiskeski-ikäinen en ole koskaan kuullut, toistakymmentä autoa omistettuani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 22:27:
   "Yleisiä sanontoja" ja "kaikkien tietämiä yleisiä asioita", on niin valtavan monta, että jokaiselle tulee aina välillä vastaan jotain ihan "yleisessä tiedossa olevaa", joka onkin itselle ihan hämmentävän uutta. Ei sitä kannata säikähtää.

   Itselleni kävi näin aika isosti pari vuotta sitten. Kuvittelen tuntevani toisen maailmansodan Euroopan historian aika hyvin. Mutta ennen taannoista Christopher Nolanin elokuvaa en ole ollut tietoinen Dunkirkin ihmeestä. Näin jälkeen päin en pysty mitenkään selittämään tuon kokoista aukkoa tiedoissani. Olisihan se pitänyt tietää.

   Tässä hieman asiaa sivuava sarjis:
   https://xkcd.com/1053/

   (Mitä käymiseen ja kukkumiseen tulee, meillä töissä käytetään kyseistä sanontaa yleisesti ihan mistä tahansa laitteesta tai caikka tietokoneohjelmistosta, joka toimii miellyttävän hyvin.)

   Poista
 3. Missähän päin suomea tämä on "Yleinen sanonta"? Ei ainakaan täällä kaakkois-suomessa ole ikinä kuultu.

  VastaaPoista
 4. Kyllä käy ja kukkuu on tuttu sanonta ainakin Meri-Lapin suunnalla. Nyt ei kuitenkaan vaan itelle avautunu aivan heti tää.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.