Ei ihmeitä - Fingerpori rautalangasta 21.10.2021

 

Kun Jeesus kertoo kysyttäessä, ettei ole puuhaillut mitään ihmeitä viime aikoina, voisi vastauksen ajatella tarkoittavan että Jeesus on elänyt kuten aiemminkin, eikä mitään erityistä muutosta ole tapahtunut. Jeesuksen kohdalla onkin kuitenkin merkittävä muutos aiempaan se, ettei tämä ole tehtnyt ihmeitä, sillä Jumalan poika on juuri säännöllisistä ihmeteoistaan tunnettu.

3 kommenttia:

 1. Niin tai sitten vaatimattomana ja koiranleukamaisena tyyppinä myöntää ettei ne hänelle mitään ihmeitä ole, joten tavalliseen tapaan on tullut niitä tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Jeesuksen olemukseen kuulu koiranleukailu, hän puhuu aina mahdollisimman yksiselitteisesti ja selkeästi. Ks. esim. Vuorisaarna, Matteus 5:37."Olkoon teidän puheenne..."

   Eri asia on miten muut tulkitsevat hänen sanansa ja tekonsa. Ja siinä se vitsi hänen esiintymisessään Fingerporissa onkin. Vilpitön tulkitaan leukailuksi.

   Poista
 2. Fingerporissa ollessaan Jeesus on tehnyt perusrepertuaarissaan olevia tekoja, ei mitään sen ihmeellisempää. On tainnut myös sovittaa farkut jonkun puolesta. Mitään Jeesuksen mittapuulla erikoislaatuista hän ei ole tehnyt, eivätkä muutkaan Fingerporin asukkaat ihmettele Jeesuksen tekoja. Tuolla se nyt kävellä lipsuttelee järvenselällä katsomaan katiskoita, tai muuta sellaista normi meininkiä Jeesukselle.

  Joten, ehkä Jeesus vain toteaa vanhalle tuttavalleen Heimolle että ei hän ole sen ihmeempiä tehnyt sitten viime näkemän. Vitsi on siinä, että "ihme" merkitsee niitä muutaman tuhat vuotta tehneelle Jeesukselle ihan muuta kuin normitallaajalle.

  Raamattua lähteenä käyttäen Jeesuksen tekemiksi ihmeiksi on kirjattu n. 40 tekoa, muutaman vuoden aikana mitä hänen toimintansa kesti siinä noin kolmikymppisenä. Eli voisi arvioida, että muutama ihme kuukaudessa, keskimäärin. Väliin on hyvinkin silloinkin saattanut mahtua jaksoja jolloin Jeesus on lomaillut eikä tehnyt ihmeempiä.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.