Lahjaksi kaivo - Fingerpori rautalangasta 19.10.2021

 

Kun Jorma Suoro saa lahjaksi kaivon kuivuudesta kärsivään kylään, hän ymmärtää lahjan idean väärin. Kaivolahjan tarkoitus on olla hyväntekeväisyyttä, eli Jorman nimissä rakennettava kaivo auttaa kuivuudesta kärsivää kylää saamaan vettä. Suoro ei kuitenkaan ymmärrä kaivon hyväntekeväisyysaspektia, vaan matkustaa kuivaan kylään varmistamaan, ettei kukaan muu käytä hänen omaa kaivoaan. Strippi 4493.

9 kommenttia:

 1. Eiköhän Suoro ymmärrä kaivon tarkoituksen, mutta toimii ihan ilkeyttään ja itsekkyyttään.

  VastaaPoista
 2. Suoron tuntien arvelisin, että hän kyllä ymmärtää hyväntekeväisyysaspektin, mutta vähät välittää siitä.

  VastaaPoista
 3. Jorma ja Suoro. Kummatkin ovat synonyymejä Jortikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin lie tosiaan tarpeen vääntää rautalangasta. Samoin kuin se, että edellämainittujen synonyymi on mulkku. Joka myös kuvaa kyseisen hahmon luonnetta.

   Poista
 4. Strippi 2414 hieman muunneltuna...
  https://www.ksml.fi/teemat/3170296

  VastaaPoista
 5. http://www.rautalankapori.fi/2015/01/fingerpori-rautalangasta-1012015-kaivo.html?m=1

  Wanha

  VastaaPoista
 6. Kiinnostavaa on millä tavoin kaksi idealtaan samanlaista strippiä eroavat toisistaan. Vanhemmassa stripissä 2414 esitetään tummaihoiset autettavat ja päähenkilö on anonyymi työkaveri. Uudessa versiossa keskitytään Suoron mulkkuuteen eikä hädänalaisia näytetä.

  Liekö Jarla alkanut vierastaa "rodullistettujen" hahmojen kuvaamista, eikä nykyään piirtäisi enää samanlaisia vitsejä kuin vuosia sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon vanhemman stripin mustat eivät kyllä ole minun mielestäni mitenkään sillä tavalla karrikoituja, että kenenkään pitäisi suuttua niistä. Eivätkä edes ole samannäköisiä, mikä on toinen tuohtumuksen aihe joillekin.

   Mutta vaikuttaa siltä, että Jarla on unohtanut piirtää etummaisen mustan toisen säären. Asennosta päätellen hän ei ole yksijalkainen, mutta lahkeesta ei tule ulos mitään. Ihan kuvan reunassa näyttää kuitenkin pilkottavan varvas? Voi tietysti olla takimmaisenkin henkilön varvas.

   Poista
  2. Varoittavana esimerkkinä Afrikan tähti -pelin takia aiheutettu rasismimellakka kun Helsingin yliopistolla porukalla oli fuksiasut Afrikan tähti -teeman mukaan. Niin vaikka Afrikan tähden rosvot on enempi länkkäri tyylin.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.