Todella halpa hehkulamppu - Fingerpori rautalangasta 18.12.2021

 

Heimo perustelee kiinasta todella halvalla ostamiaan hehkulamppuja sillä, etteivät ne niin huonoja voi olla (etteivät toimisi ainakin hintaansa nähden kohtuullisesti). Tämäkin vähimmäisoletus osoittautuu kuitenkin vääräksi, kun halpa hehkulamppu käynnisttyessään poistaa huoneesta sen vähänkin valon, joka siinä ilman hehkulamppua oli. Käänteisesti voi ajatella kiinalaisen halpislampun säteilevän myyttistä mustaa valoa. Strippi 4543.

5 kommenttia:

 1. Lamppu joka poistaa kaiken valon olisi todella hyvä, oikeaan käyttötarkoitukseen. Sellainen voisi tehdä pimennysverhot joissain tapauksissa tarpeettomaksi.

  Heimo ei siis vain ymmärrä mihin lamppua voisi käyttää.

  VastaaPoista
 2. Huoneen ikkunasta nähdään, että on aurinkoinen päivä. Siinä mielessä sanalinta "poistaa sen vähäisenkin valon" on hieman ontuva. Ehkä "poistaa sen viimeisenkin valon" vai onko se jopa niin huono, että se pimentää jopa auringon valon, joka olisi muuten näkynyt pimeään huoneeseen ikkunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi turhan epärealistista, jos se pimentäisi auringon. Sen sijaan täysin uskottavaa olisi, jos se pimentäisi huoneen ensimmäiseen esteeseen asti, eli siis ikkunaruutuun.

   Poista
 3. Malttakoon hetken kunnes länsimaisen hapatuksen räikeä valo poistuu riittävän etäälle niin tilalle idästä nousee uuden tulevaisuuden puhdas valo.

  VastaaPoista
 4. Tämä olisi toiminut mielestäni paremmin in Soviet Russia -vitsinä koska niissä asiat käännetään päälaelleen.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.