Varpunen jouluaamuna - Fingerpori rautalangasta 4.12.2021

 

Päivän strippi mukailee Zacharias Topeliuksen runoa Varpunen jouluaamuna, joka tunnetaan myös suosittuna joululauluna. Siinä tyttö antaa pakkasessa ilman ruokaa olevalle varpuselle siemenen, ja varpunen kertookin olevansa tämän kuollut veli taivaasta. Strippi lisää tilanteeseen kuitenkin uuden twistin pohtimalla, mitä olisi tapahtunut jos veli olisikin joutunut helvettiin. Tämä pistää miettimään muun muassa sitä, millaisena helvetillisenä lintuna veli olisi ilmestynyt jouluaamuna tai kuten Tuntematon ansioikkaasti kommentoi alla: "Jos taivaaseen päässeellä pikkuveljellä on niin kurjaa että on nääntyä nälkään ja kylmään, niin lintu pohtii miten paha tilanne olisikaan jos olisi joutunut helvettiin." Strippi 4532.

6 kommenttia:

 1. Itse tulkitsin toisin. Jos taivaaseen päässeellä pikkuveljellä on niin kurjaa että on nääntyä nälkään ja kylmään, niin lintu pohtii miten paha tilanne olisikaan jos olisi joutunut helvettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on erittäin hyvin muotoiltu tulkinta ja nostettu mukaan tekstiin!

   Poista
  2. Tuskin ainakaan olisi nääntynyt kylmään.

   Poista
  3. Olisiko myös niin, että mitä lintu pyytäisikään, jos olisi tulossa helvetistä, kun taivaasta tullessaan pyytää vain yhtä jyvästä?

   Poista
 2. Tämä oli kaunis ja sopivan outo. Ryysyläistyttökin hämmästyneenä niin hienosti piirretty.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.