Fingerpori rautalangasta 20.8.2014 - Tiedekeskus Sodomia


Heimo Vesan ehdotus tiedekeskuksen uudeksi kansainväliseltä kuulostavaksi, kolmitavuiseksi ja a-kirjaimeen loppuvaksi nimeksi on Sodomia. Huonoksi onneksi sodomia-sanalla on jo merkitys, sillä sitä käytetään tavallisesti zoofilian, eli eläimiin sekaantumisen synonyyminä. Laajemmin ottaen sillä voidaan tarkoittaa muutakin laskettua seksuaalista irstailua avioliiton ulkopuolella.
Nimitys on peräisin Raamatun tarinasta, jossa Sodoman kaupungissa harjoitettiin pahoja tapoja.

Jos rautalangasta oli apua, voit tukea Rautalankaporia tykkäämällä Facebookissa tai seuraamalla Twitterissä. Sivun ylälaidasta löydät myös muita tapoja seurata Rautalankaversioita tuoreeltaan!

7 kommenttia:

 1. So-do-mi-a. Ellei tuossa tarkoitettu alun perin "kolme tavua ja niiden perässä a", niin aika hölmö virhe Jarlalta.

  VastaaPoista
 2. Eikö siinä sanassa (sodomia) ole neljä tavua?

  VastaaPoista
 3. Englanninkielessähän sodomia tarkoittaa anaaliseksiä

  VastaaPoista
 4. Sodomia merkityksen lisäksi stripissä viitattaneen Postin nimenvaihdokseen Itellaksi, joka on myös kolme tavuinen ja loppuu A:han. Postihan tuolloin perusteli, että nimestä piti saada kansainvälisempi.

  VastaaPoista
 5. Nimenomaan, Kolme tavua JA a-kirjain. Sodomian englanninkielinen määritelmä koskee anaali- tai suuseksiä ihmisten tai ihmisen eläimen välillä. Suomen kielessä sillä viitataan ensisijaisesti zoofiliaan. Wikipedia (tiedetään, ei paras lähde) määrittelee sen luonnottomaksi seksuaaliseksi kanssakäymiseksi.

  VastaaPoista
 6. Noita yliopistorakennuksiahan on 3 tavua+a- periaatteella ( Calonia, Porthania yms), mutta tiedekeskuksia ei välttämättä. Onko Suomessa edes muita tiedekeskuksia kuin Heureka, joka täyttää kolmen tavun määritelmän? Mielestäni Pertsa epätyypillisesti mokasi, olisi pitänyt olla tiedekeskus Sodoma.

  VastaaPoista
 7. http://www.karjalainen.fi/images/fingerpori/2014/12/03122014.gif Näköjään korjattu jälkikäteen?

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.